Patienter er skuffede over sundhedsaftale

Trods enkelte gode takter er sundhedsaftalen en omgang varm luft, mener foreningen Danske Patienter

Selv om der var penge til hjerneskadede, kræftsyge og psykisk syge, da regeringen torsdag aften lukkede sin sundhedsaftale, så er den store patientforening Danske Patienter langtfra tilfreds.

- På isolerede områder er der rigtig gode initiativer, som vi selvfølgelig må rose, men det ændrer ikke på, at aftalen overordnet set er varm luft og uambitiøs i forhold til de helt store problemer i sundhedsvæsnet.

Sådan lyder det samstemmende fra formand Lars Engberg og direktør Morten Freil i Danske Patienter.

De kalder aftalen "meget skuffende" og efterlyser initiativer, der sikrer rettidighed, sammenhæng og kvalitet i sundhedsvæsnet.

- For eksempel blev aftalens afsnit om udredning inden for 30 dage umiddelbart præsenteret som en garanti for at få en hurtig diagnose for alvorligt syge danskere.

- Men læser man ind i aftalen, så er det i virkeligheden bare en målsætning, og det er langt fra en garanti, forklarer Morten Freil og fortsætter:

- Vi ved historisk set, at når vi opsætter målsætninger i sundhedsvæsnet, så bliver de ikke overholdt. Det, patienter har brug for, er garantier og rettigheder.

Hos Danske Regioner siger næstformand Carl Holst (V), at aftalen "både kunne være værre og bedre".

- Det er positivt, at psykiatrien får et løft, men det er svært at se meningen med, at området vedvarende skal finansieres af puljemidler, der kun løber fra år til år, siger Carl Holst og tilføjer:

-. Vi bliver nødt til at få det på finansloven, så vi kan få en mere langsigtet planlægning på området.

Lige nu forhandler regeringen og Danske Regioner om næste års økonomi, og Carl Holst håber, der kommer mere konkrete ting på bordet, når en aftale er på plads i løbet af kort tid.

- Pengene er få, men jeg forventer, at aftalen kan skabe konkrete resultater, siger Carl Holst.

0 kommentarer
Vis kommentarer