DF vil tillade rygning på restauranter

Dansk Folkeparti mener, det skal være tilladt at ryge på restauranter med effektiv udsugning. Partiet står dog alene med sit ønske

Hvis bare udsugningen er i orden, skal det være tilladt at ryge på landets restauranter. Sådan lyder det fra regeringens støtteparti Dansk Folkeparti, som er klar til at revurdere den danske rygelov.

- Rygeloven har været rigtig god. Ingen tvivl om det. Folk er holdt op, rygerne er blevet mere hensynsfulde, og der er blevet bedre udsugning, siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt til politiken.dk.

- Men med tiden håber jeg, at de teknologiske fremskridt betyder, at vi får endnu bedre udluftning, så de ansatte kan arbejde der, og restauratørerne selv kan bestemme, om de vil være rygerrestaurant eller ej.

Udtalelsen fra partiets sundhedsordfører faldt under Sundhedsministeriets høring i forligskredsen bag rygeloven tirsdag. Her skulle de seks partier bag rygeforliget melde ud, hvilke ting man kunne ændre, når loven skal revurderes næste år.

Og ifølge Liselott Blixt bør det være muligt, at ændre de nuværende regler, så rygerne ikke risikerer at skulle på gaden, når de har brug for en cigaret.

- Jeg er selv festryger. Så jeg forstår udmærket, at der er irritation over at skulle stå udenfor og ryge i al slags vejr. Der må være bedre måder, vi kan løse dette på. Vi skal jo kunne være her alle sammen - både rygere, ikke-rygere og eksrygere.

Dansk Folkeparti står dog alene med ønsket om en slækket rygelov. Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten ønsker loven strammet, mens de konservative og Venstre helst vil bevare den nuværende ordning.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere