Vi bruger sundhedssikring som aldrig før

Danskerne fik sidste år udbetalt et rekordstort beløb i erstatninger fra deres sundhedsforsikring. Pengene bruges mest til at dække operationer

Pengene fra sundhedsforsikringerne bruges primært til at dække operationer (Foto: Colourbox)
Pengene fra sundhedsforsikringerne bruges primært til at dække operationer (Foto: Colourbox)

De næsten en million danskere med en sundhedsforsikring får udbetalt erstatninger som aldrig før.

Sidste år måtte forsikringsselskaberne sende knap 1,3 milliarder kroner videre til personer med sundhedsforsikring. Det er 14 procent mere end året før - og dermed rekord.

Dækker primært operationer
Hos brancheorganisationen Forsikring & Pension mener vicedirektør Carsten Andersen, at udviklingen viser, at behovet for behandling vokser hurtigere, end det offentlige sundhedstilbud kan følge med i.

- Sundhedsforsikringer er i dag et supplement, vi ikke har råd til at undvære. Og slet ikke i en tid, hvor de offentlige kasser er under voldsomt pres, siger han.

Langt de fleste af erstatningerne gik til at dække operationer på et hospital, mens en tredjedel primært dækkede behandling hos psykologer og fysioterapeuter.

Flere tager til psykolog
Netop erstatningerne til behandling hos psykologer og psykiatere er vokset markant siden 2003 - fra 2 millioner til 120 millioner kroner i 2009.

Ifølge Forsikring & Pension faldt det samlede antal danskere med sundhedsforsikringer en anelse i 2009 til lige under en million.

Faldet skyldes ikke mindst et fald i beskæftigelsen - og dermed det samlede antal medarbejdere med arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer.

0 kommentarer
Vis kommentarer