231 børn druknet på 8 år

Næsten hveranden drukneulykke i Danmark inkluderer børn under 15 år, viser nye tal

Drukneulykker som denne på Gisseløre i Kalundborg sker desværre alt for ofte. I næsten hveranden tilfælde er der børn involveret (Foto: Jens Nielsen)
Drukneulykker som denne på Gisseløre i Kalundborg sker desværre alt for ofte. I næsten hveranden tilfælde er der børn involveret (Foto: Jens Nielsen)

Badesæsonen står for døren, men danskerne er ikke gode nok til at passe på deres børn, når de færdes i og ved vand.

Alt for mange børn drukner nemlig i Danmark, viser nye tal fra TrygFonden. Faktisk er børn involveret i næsten hver anden drukneulykke.

De fleste overlever
Rapporten viser, at næsten 44 procent af alle, der blev behandlet på et sygehus i forbindelse med en drukneulykke i perioden 2001-2008, er børn under 15 år. Det svarer til 231 børn. Heldigvis viser statistikken også, at langt de fleste overlevede.

De mange drukneulykker blandt landets børn vækker stor bekymring hos TrygFonden.

- Det høje antal børn, der blev behandlet på et sygehus i forbindelse med drukning, viser, at der er grund til at råbe vagt i gevær, siger René Højer, som står i spidsen for TrygFondens samlede indsats på området for sikkerhed på og ved vand i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Tallene fra TrygFondens druknestatistik viser med al tydelighed, at vi som forældre aldrig må lade vores børn være uden opsyn, ikke kun når de er i vandet, men også når de er i nærheden af vand. Det gælder både badekarret i hjemmet, havebassinet og på stranden.

Mangelfuld opsyn
René Højer forklarer, at danskerne i lang tid har haft en opfattelse af at være blevet bedre til at holde øje med deres børn, fordi tallet for fatale drukneulykker blandt børn har været faldende siden 1970erne.

Erik Bech er kystlivredningschef i TrygFondens Kystlivredning. Han opfordrer forældrene til at gå med deres børn i vandet, da opsyn ikke altid er tilstrækkeligt.

- Selv større børn kan let komme i vanskeligheder, og hvis forældrene ikke er i vandet sammen med dem, men i stedet sidder oppe på stranden, er der stor risiko for, at de forsvinder og dermed omkommer i bølgerne, siger Erik Bech.

0 kommentarer
Vis kommentarer