Reform vil ramme de svageste patienter

Regeringen vil belønne sygehuse, der behandler mange patienter, men forslaget vil gå ud over eksempelvis kræftpatienter, advarer læger

Et nyt forslag vil gå ud over de svageste patienter. (Foto: Colourbox)
Et nyt forslag vil gå ud over de svageste patienter. (Foto: Colourbox)

Efter et nyt forslag fra regeringen advarer flere læger om, at der ikke bliver råd til at vælge den rigtige behandling til en patient.

I stedet skal de satse på at behandle så mange som muligt. Og det kommer til at gå ud over de svageste patienter, skriver Politiken.

Advarslen kommer, efter at regeringen har fremlagt et forslag om, at sygehusene fremover skal lægge "større vægt på antallet af behandlede patienter".

Meget syge bliver en økonomisk byrde
Politiken har fået adgang til det fortrolige forhandlingsudspil, der er kommet på bordet under regeringens økonomiforhandlinger med regionerne.

Ifølge forslaget skal der lægges loft over, hvor mange penge sygehusene kan få udbetalt pr. patient.

Det betyder, at tre behandlinger til tre forskellige patienter vil udløse fuld betaling, mens sygehuset vil ramme det nye loft og ikke få alle pengene, hvis en enkelt patient får tre behandlinger.

Det vil være katastrofalt for de svageste patienter, der ofte får adskillige behandlinger på sygehusene, siger formanden for Lægeforeningen, overlæge Mads Koch Hansen.

De meget syge vil ganske enkelt ikke længere være økonomisk attraktive.

Kræftpakker koster 1000 liv om året, læs HER

Bertel står fast
Et loft over, hvor meget en patient må koste, vil gå ud over mennesker med krævende sygdomsforløb som kræft, vurderer professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet Mickael Bech.

Sundhedsminister Bertel Haarder (V) understreger, at der ikke er truffet nogen endelig beslutning endnu, men han vedstår, at forslaget er på bordet. Også når det gælder kræftpatienter.

0 kommentarer
Vis kommentarer