Moms på bryster og botox

Priserne på bl.a. brystforstørrende operationer risikerer at stige, efter SKAT har varslet momspligt på kosmetiske operationer

Kvinder kan fremover forvente prisstigninger på brystforstørrende operationer. (Foto: Henrik Kastenskov/Polfoto)
Kvinder kan fremover forvente prisstigninger på brystforstørrende operationer. (Foto: Henrik Kastenskov/Polfoto)

Større bryster og botox i ansigtet skal give kroner i statskassen.

Det mener SKAT, som nu varsler moms på kosmetiske operationer.

Reglerne er dog noget uklare, da SKAT kun slår fast, at indgreb, som ikke kan betegnes som egentlig behandling eller forebyggelse, fremover vil være momspligtige.

- Den nye praksis får betydning for en række privathospitaler og klinikker, og formentlig er der også adskillige speciallæger og tandlæger, som fremover skal til at føre momsregnskaber. Eksempelvis vil blegning af tænder næppe være egentlig behandling, og dermed vil det være momspligtigt, siger senior manager Helle Vibeke Jørgensen fra Deloittes skatteafdeling ifølge Business.dk.

Helle Vibeke Jørgensen opfordrer SKAT til hurtigst muligt at præcisere hvor grænsen skal gå.

- En ansigtsløftning eller brystforstørrelse vil næppe kunne betegnes som behandling. Men hvad med eksempelvis børn og unge, der får rettet ører, eller trafikofre, som efterfølgende gennemgår kosmetiske operationer. Både patienterne, altså kunderne, og de læger og klinikker, som udbyder behandlingen, skal selvfølgelig kende reglerne. Det er ikke fair hverken over for udbydere eller brugere, hvis der er tvivl om retningslinjerne, siger hun til Business.dk.

Selv om større bryster bliver pålagt 25 procent moms, vil prisen næppe stige med en fjerdedel, da privatklinikkerne kan trække sine momsudgifter fra, når ydelsen bliver momsbelagt.

Og for udgifter, som udelukkende er en kosmetisk behandling, vil klinikkerne kunne fratrække hele momsen.

Der vil også være en række fælles udgifter, som virksomheden skal opgøre, hvor stor del af deres omsætning, der stammer fra momspligtige aktiviteter, og de vil kunne modregne moms fra deres indkøb i samme forhold.

- For mange privathospitaler og klinikker kan det blive en stor udfordring rent regnskabsmæssigt. Det bliver samtidig et konkurrenceparameter for dem, at de får optimeret konsekvenserne af de nye regler, siger Helle Vibeke Jørgensen.

Brystforstørrende operationer koster i dag mellem ca. 30.000 og 45.000 kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere