Syg af skimmelsvamp

Hverken kommune eller boligselskab er til hjælp, hvis din lejelejlighed bliver ramt af skimmelsvamp

Kristina Askøe er blevet kastebold i en sag om skimmelsvamp. Hverken boligselskab eller kommune vil hjælpe hende. (Foto: DR)
Kristina Askøe er blevet kastebold i en sag om skimmelsvamp. Hverken boligselskab eller kommune vil hjælpe hende. (Foto: DR)

Skimmelsvamp er stadig et gigantisk problem i danske boliger, og almindelige lejere kan ikke regne med, at boligselskabet eller kommunen er til hjælp.

Det dokumenterer DR's 'Kontant' i aften, hvor programmet følger Kristina Askøes kamp for at få skimmelsvampen ud af sin bolig. For den har store konsekvenser.

- Efter vi flyttede ind begyndte jeg stille og roligt at blive mere sløv, jeg fik hovedpine og næseblod og begyndte at ryste. Jeg kunne heller ikke trække vejret ordentligt, siger Kristina Askøe til 'Kontant'.

Bliver mere syg
Og i en rapport konkluderes det da også, at hendes hus er fyldt med skimmelsvamp. Alligevel nægter Midtjysk Boligselskab i første omgang at gøre noget, og Kristina Askeøe bliver mere og mere syg.

Derfor beder hun Silkeborg Kommune om hjælp, da den har tilsynspligt med lejeboligerne. Her møder hun dog stor modstand. Først efter hun er blevet indlagt på hospitalet, tager boligselskabet affære og rengør huset og erklærer det for skimmelfrit.

Bor hos venner
Kristina bliver dog ved med at blive syg og ender med at måtte bo hos venner og familie sammen med sine to mindre børn. Hverken kommune eller boligselskab vil gøre mere. Derfor gennemgår 'Kontant' hendes lejemål sammen med to af landets førende svampeeksperter.

Og huset er så fyldt af skimmelsvamp, at de betegner hendes bolig som sundhedsskadelig at bo i.

Alligevel har kommunen forsøg at presse hende tilbage til den sundhedsfarlige bolig ved at true med blandt andet at tage hendes kontanthjælp fra hende og fjerne hendes børn.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen