De kendtes kure mod tømmermænd

Heller ikke kendte mennesker er forskønnet for at have ondt i håret dagen efter en våd aften, men hvad gør de for at undgå tømmermændene?

Mascha Vang er en af dem som bliver hårdt ramt af tømmermænd dagen efter en fest. (Foto: Anthon Unger)
Mascha Vang er en af dem som bliver hårdt ramt af tømmermænd dagen efter en fest. (Foto: Anthon Unger)

Nogle går ombord i et orgie af fede pommes fritter og burgere, andre pumper jern for at komme tømmermændene til livs. Fælles for de kendte, kup! har talt med, er, at de sørger for at drikke masser af væske dagen derpå.

Både stand-up komikeren Geo, radioværten Mascha Vang og vinderen af 'Talent 09', Kalle Pimp, drikker masser af sodavand - især Cola i kampen mod tømmermændene.

- Den søde læskedrik kan dog også have en vis opkvikkende effekt, forklarer læge og videnskabsjournalist Jerk W. Langer.

- Cola indeholder koffein, som er opkvikkende. Men derudover findes der ingen dokumentation for, at sodavand skulle have en virkning mod tømmermænd. Det er dog altid en god idé at få en masse væske - uanset om det er cola eller noget andet, tilføjer han.

Mascha Vang: Hårdt ramt
- Jeg er en af dem, der er virkelig hårdt ramt. Det er især blevet rigtig slemt de sidste par år. Man burde jo bare lade være med at drikke hjernen ud, men det er jo ikke så sjovt. Jeg holder sjældent igen, men drikker og drikker - og så bliver jeg syg og kaster op. Dagen efter står den typisk på pizza og sodavand – hvilket jo ikke er så sundt, erkender 30-årige Mascha Vang, som er kendt fra blandt andet ’Paradise Hotel’, TV2 Zulu, Mandebladet FHM og DRs dab-kanal P5000.

Nu har den blonde radiovært fået et tip fra en livsstilskonsulent, som hun sætter sin lid til.

- Tippet består i at tage en kaktuspille dagen før julefrokosten, drikke et glas vand inden sengetid, og dagen efter, skal jeg drikke vand med spor-mineraler. Det skulle være godt for både væske- og saltbalancen. Så nu prøver jeg det.

Anne-Grethe Bjarup Riis: Masser af vand
- Jeg skal til et par julefrokoster i år. Men da jeg spiller med i ’Les Misérables’ for tiden, har jeg tænkt mig at være lidt kedelig og holde mig fra alkohol, fortæller skuespilleren Anne-Grethe Bjarup Riis, som også er aktuel i komedien ’Julefrokosten’, som huserer landets biografer.

Den 44-årige skuespiller og mor til tre samt forfatter til bogen ’Send mere sex’ mærker i øvrigt sjældent hovedpine dagen derpå.

- Jeg får aldrig tømmermænd. Jeg sørger for at drikke en masse vand hele aftenen - det hjælper, understreger hun.

Geo: Colaer fra minibaren
Stand-up komikeren Geo har for tiden travlt med at optræde til andres julefrokoster. Han har derfor ikke tid til at deltage i nogle julefrokoster før til januar, hvor der til gengæld bliver festet igennem med andre komikere.

- Vi er hovedsageligt fyre, og der ender altid med at blive en fængselsagtig stemning, hvor vi lægger an på den mindst maskuline - typisk Rune Klan (også stand-up-komiker, red.) Så jeg får altid moralske tømmermænd, bedyrer den 34-årige komiker og freelance-gøgler, som blandt andet er aktuel i komedie-serien ’Hvor fanden er Herning?’. For at komme de almindelige tømmermænd til livs sørger han altid for at booke et hotelværelse og tage fri et par dage.

- Man skal jo altid tjekke ud klokken 11 dagen efter, og der er man jo sjældent vågen. Så jeg booker værelset endnu et døgn, og så står den på roomservice, ’pay per view’-film og alt for små colaer fra minibaren.

Oliver Bjerrehuus: Juice og motion
Jeg plejer at drikke et glas friskpresset juice lavet af appelsiner og lime. Og så løber jeg en lille tur eller løfter lidt jern. Det hjælper at få sved på panden, forklarer den 34-årige model.

Han tilføjer, at en god omgang sex eller svedetur under dynen også kan gøre underværker.

- Har man ikke energi til at dyrke motion, kan sex med kæresten også hjælpe på tømmermændene. Og så må man godt have lidt ondt af sig selv og ligge under dynen, mens man spiser Matador Mix, drikker en masse cola og ser en god film eller tv-serie, mener modellen, som blot skal til en enkelt julefrokost i år.

Kalle Pimp: Fastfood og cola
Kasper Ejnar Glyngfeldt Larsen, bedre kendt som Kalle Pimp - vinderen af Talent 09 - er én af de heldige, der er forskånet for tømmermænd. Kun et par gange har den 23-årige rapper fra Horsens været dårlig dagen derpå.

- Når det sker en sjælden gang, at jeg får tømmermænd, så står den på fastfood og cola. Men når jeg er i byen, sørger jeg altid for at drikke vand eller cola ved siden af alkoholen, fortæller han.

Denne jul er der dog skåret ned på alkoholindtaget, da han skal optræde rundt om i landet.

- Jeg skal til en del julefrokoster i år, men det er kun for at optræde. Så der må jeg holde mig fra alkoholen, tilføjer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere