Medicinen bliver billigere i Danmark

Priserne på medicin Regionernes udgifter til medicintilskud er faldet med cirka fem procent i forhold til sidste år. Det viser nye tal fra Lægemiddelstyrelsen

Priserne på medicin forventes at falde i Danmark. (Foto: Thomas Borberg)
Priserne på medicin forventes at falde i Danmark. (Foto: Thomas Borberg)

En kombination af nye regler og indtoget af billig kopimedicin har fået priserne på medicin til at falde i Danmark. Nye tal fra lægemiddelstyrelsen viser, at priserne i årets første ni måneder er faldet med cirka fem procent i forhold til 2008.

Udviklingen skyldes ikke, at danskerne tager mindre medicin. Faktisk tværtimod. Danskerne har anvendt cirka fire procent mere tilskudsberettiget medicin i forhold til samme periode sidste år.

Det er nærmere, fordi patenter på populære lægemidler er udløbet og erstattet af billigere kopimedicin. Desuden har Sundhedsministeriet indgået en aftale om et prisloft med Lægemiddelindustriforeningen. Aftalen løber i 2009-2011 og indebærer, at der i perioden vil være stabile priser på originalmedicinen.

Sundhedsministeren ser positivt på de foreløbige tal fra lægemiddelstyrelsen.

- Det er glædeligt, at regionernes medicinudgifter er faldet, uden at det er gået ud over borgerne. Forhåbentlig er det en udvikling, som vil fortsætte i de næste år, siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere