Ikke alvorlige bivirkninger i Danmark

Danskere er endnu ikke ramt af alvorlige bivirkninger af influenza A-vaccine. Den kasserede vaccine i Canada kan være forurenet

Ingen danskere er endnu blevet ramt af alvorlige bivirkninger af H1N1-vaccinen, som det er sket med seks canadiere. Vaccineproducenten undersøger, hvad der er gået galt. (Foto: Colourbox)
Ingen danskere er endnu blevet ramt af alvorlige bivirkninger af H1N1-vaccinen, som det er sket med seks canadiere. Vaccineproducenten undersøger, hvad der er gået galt. (Foto: Colourbox)

I Danmark har vi endnu ikke set den slags alvorlige bivirkninger, som seks canadiere er blevet ramt af efter at have fået H1N1-vaccine.

Christian Howard Jessen, pressechef i Lægemiddelstyrelsen, oplyser, at der i Danmark er blevet indrapporteret fire-fem tilfælde af bivirkninger, som har vist sig som allergiske reaktioner, men ikke så alvorlige, som dem, de seks canadiere er blevet ramt af.

170.000 doser smidt ud
De canadiske sundhedsmyndigheder havde forventet at se et til to tilfælde af alvorlige bivirkninger som følge af H1N1-vaccinen.

- Men man har vurderet, at seks er for mange, og de 170.000 doser er derfor blevet kasseret og blevet erstattet med nye, fortæller Christian Howard Jessen til ekstrabladet.dk.

Det er tre procent af den vaccine, Canada har modtaget, som man har valgt at trække tilbage.

Vaccinen kan være forurenet
Christian Howard Jessen forklarer også, at det kan være en forurening af vaccinen, der er skyld i, at de seks canadiere er blevet ramt af alvorlige bivirkninger.

Producenten bag vaccinen, GlaxoSmithKlein, kan endnu ikke sige noget om, hvad der er gået galt med den portion vaccine, som de canadiske læger nu har kasseret.

Glaxo Smith Klein undersøger sagen
Men medicinalvirksomheden undersøger nu i samarbejde med de canadiske myndigheder, hvad grunden til de alvorlige allergiske reaktioner er, lyder det fra Nicolai Bro Jöhncke, kommunikationschef hos GlaxoSmithKlein.

Ekstrabladet.dk følger sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere