Nu muterer den

En ny variant af svineinfluenzaen er fundet i to døde mennesker i Norge. Den muterede virus går dybere i lungerne og er mere aggressiv end de hidtil kendte

H1N1-virusset har muteret i flere mennesker i Norge. Det får norske myndigheder til at slå alarm. (Arkivfoto)
H1N1-virusset har muteret i flere mennesker i Norge. Det får norske myndigheder til at slå alarm. (Arkivfoto)

En ny og mere aggressiv udgave af H1N1-virusset er fundet hos to døde og en levende patient i Norge. Det oplyste de norske sundhedsmyndigheder på en pressekonference fredag eftermiddag, skriver flere norske medier.

Det muterede virus er i stand til at gå dybere i luftvejene end den hidtil kendte variant af svineinfluenzaen. Opdagelsen har fået de norske myndigheder til at slå alarm til Verdens Helseorganisation (WHO).

Ifølge VG virker midlet tamiflu også på den muterede virus, men to af de patienter, der er døde af influenzaen i Norge, var ramt af den aggressive mutation. Den ene af de to er formentlig smittet i udlandet, mens den anden er smittet i Norge. Sundhedsmyndighederne mener dog ikke, at den muterede variant cirkulerer i større kredse i Norge.

I Norge er 23 mennesker indtil nu døde af svineinfluenza. Herhjemme blev det i dag offentliggjort, at to danske mænd er døde af sygdommen. Den ene er en mand i 60'erne, mens den anden var midt 30'erne, da han døde. De var begge kronisk syge, før de blev ramt af influenzaen.

Der er endnu ikke fundet nogen patienter med den muterede influenza i Danmark. Det skønnes, at 200.000 danskere vil blive ramt af svineinfluenza i vinter, men Sundhedsstyrelsen maner til besindighed og oplyser, at man ikke bør gå i panik med mindre, man i forvejen lider af alvorlige sygdomme.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere