Fitnesskæde fjerner alle sine solarier

Fitnesskæden SATS piller alle 262 solarier i selskabets centre ned. Det sker, fordi en WHO-rapport viser, at solariesolen er lige så skadelig som rygning

Folk, der giver kuløren et pift i fitnesskæden SATS' solarier, skal femover lede efter et nyt sted at få farven.

Senest den 1. december fjerner SATS samtlige 262 solarier fra kædens fitnesscentre i hele Norden. Det sker, fordi FN's sundhedsorganisationen WHO i en nyere rapport konkluderer, at tid under solariesolen er lige så skadelig som at ryge cigaretter.

- Det er uforeneligt med vores tanker og vores ønsker med hensyn til SATS, som arbejder for at styrke folks helbred via vores motionscentre, siger Lennart Meineche, der er bestyrelsesformand for SATS og administrerende direktør i selskabet TryghedsGruppen.

Da TryghedsGruppen købte SATS i 2006, indførte man et stop for at indsætte flere solarier i centrene. Desuden gjorde kæden WHO's advarsler tydeligt for solariebrugerne, lyder det. Nu har man taget næste skridt, fordi WHO er gået videre og altså sidestiller solariesolen med rygning.

- Det er kun et spørgsmål om dage, før vi fjerner solarierne. Senest den 1. december vil der ikke være adgang til nogen af de 262 solarier, vi har til at stå rundt om i hele Norden, siger Lennart Meineche,

Ifølge direktøren fjerner man med solarierne en betydelig indtægtskilde for SATS-kæden.

- Afhængig af årstiden er der mellem 1000-2000 daglige besøgende i solarierne. Det er selvfølgelig en væsentlig ting. Det vil medføre et tocifret millionbeløb i tab, dels ved fjernelsen af solarierne, dels ved tabt indtægt, siger Lennart Meineche.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere