Her aflives syv myter om skønhed

Hører du til dem, der tror, at mascara knækker dine vipper, at tandpasta fjerner bumser, eller at vand holder dig rynkefri, så læs med her

Der er mange meninger om, hvordan rynker minimeres mest muligt. Læs her, hvordan du ældes med ynde. (Foto: Colourbox)
Der er mange meninger om, hvordan rynker minimeres mest muligt. Læs her, hvordan du ældes med ynde. (Foto: Colourbox)

Myter kan være svære – nærmest umulige – at slippe af med, og især i skønhedsuniverset trives de lidt for godt. Nu slår Anette Kristine Poulsen, skønhedsekspert på magasinet Q de mest sejlivede skønhedsmyter ihjel.

1. Solcreme hører sommeren til
Nej. Alle hudeksperter er enige om, at det er en rigtig god idé at bruge solcreme hver dag året rundt. For selvom det tager mange flere timer at blive solskoldet om vinteren, så påvirker UVA-strålerne stadig din hud og gør den slap og gammel før tid.

2. Tandpasta kan fjerne bumser
Forkert. 80’ernes über-ikon, supermodellen Cindy Crawford, lod engang sive, at hun brugte tandpasta til at fjerne bumser med. Måske kan tandpasta udtørre en bums en smule, men fjernet bliver den ikke. Der findes et mangfoldigt udvalg af målrettede produkter til uren hud.

3. Mascara giver knækkede øjenvipper
Moderne mascaraer indeholder masser af plejende ingredienser, herunder proteiner som beskytter vipperne. Dog er det vigtigt, at mascaraen fjernes inden sengetid, da risikoen for knækkede vipper ellers er reel nok.

4. Hårene bliver tykkere og mørkere, hvis du barberer ben
Forkert. Hvis du benytter skraber-metoden, skæres hårene på benene blot over og bliver hverken mørkere eller tykkere. Derimod ændrer de sig en smule, hvis du i stedet vælger at fjerne hårene med voks.

5. Dit hår bliver tykkere af at blive klippet ofte
Desværre fungerer det ikke sådan. Vi må alle leve med den hårtype, vi nu engang har. 'Dog vil et hyppigt klippet hår uden triste spidser altid synes mere sundt og levende,' siger frisør Brit Rosted Sørensen fra Silkeborg.

6. Olie fjerner strækmærker
Desværre er det ikke korrekt, at gode olier kan fjerne strækmærker. Årsagen, til at der ikke er så meget at gøre, når mærkerne først har indtaget huden, er, at de dannes under det yderste hudlag, hvor olier ikke har en chance for at trænge ned.

7. Anti-aging cremer arbejder bedre om natten
Næsten forkert. Der er enkelte antirynke-cremer, som foretrækker natholdet, f.eks. dem med indhold af retinol, peptider og frugtsyrer. Når vi sover, øges blodgennemstrømningen nemlig til huden, og den beskyttende barriere sænkes, hvilket ifølge forsker og dermatolog Jeannette Graf fra New York giver de bedste betingelser for netop denne type indholdsstoffer.

Læs flere om skønhedstips på www.oestrogen.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere