Sundhedspersonale ønsker akutuddannelse

Læger og sygeplejersker i akutsystemet efterlyser specialuddannelse, som skal ruste dem til nøglerolle, når meget syge danskere indlægges

Akutmodtagelser kræver en særlig uddannelse af læger og sygeplejersker. (Foto: Colourbox)
Akutmodtagelser kræver en særlig uddannelse af læger og sygeplejersker. (Foto: Colourbox)

Nøglepersonalet på landets skadestuer og akutmodtagelser er ikke godt nok rustet til at stå med ansvar for liv og død hos alvorligt syge danskere.

Det er erkendelsen hos landets akutlæger og sygeplejersker, som derfor efterlyser en ny, målrettet specialuddannelse til det personale, der skal modtage patienter på de fælles akutmodtagelser, som er en central del af fremtidens sygehusstruktur. Det skriver Berlingske Tidende.

Lægerne ved ikke nok
- I dag står uerfarne læger uden tilstrækkelig uddannelse med et meget stort ansvar. Det er ikke godt nok, og det er ærgerligt, hvis der skal uheldige sager på bordet, før man sikrer den rette erfaring og specialviden i front, siger Dan Brun Petersen, bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Akutmedicin til avisen.

- Vi foreslår, at man ligesom flere andre lande opretter et speciale i akutmedicin. Det vil sikre, at lægerne i frontlinjen er rustet godt nok til opgaven, siger Dan Brun Petersen.

Også Dansk Sygeplejeråd efterlyser en målrettet specialuddannelse af sygeplejerskerne på akutmodtagelserne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere