Ny BH advarer om brystkræft

Engelske forskere har opfundet en BH, som advarer, når det vil være nødvendigt med en brystscanning. Men ingen vil betale for produktionen

Den nye BH vil ikke alene kunne holde brysterne men også advare om brystkræft (Foto: Finn Frandsen)
Den nye BH vil ikke alene kunne holde brysterne men også advare om brystkræft (Foto: Finn Frandsen)

Det lyder næsten for godt til at være sandt, når engelske forskere kan fortælle, at de har opfundet en BH, som kan alarmere om brystkræft. Men det er ganske rigtigt, skriver videnskab.dk.

Engelske professor Elias Siores, der er leder for Centre for Materials Research and Innovation ved University of Bolton, står for den nye opfindelse.

Hele tricket består i, at BH'en måler temperaturen i brystvævet og vil alarmere brysternes indehaver, når det er nødvendigt med en scanning. Det sker ved, at celleaktiviteten, i et bryst som er ved at udvikle kræft, er højere end i raske bryster, og det medfører en stigning i temperaturen.

For dyr og usikker
Mens flere og flere snakker om brystkræft og fokus rettes ind på at gøre mere i forebyggelsen, er der imidlertid ingen, som vil bruge penge på at sætte den nye BH i masseproduktion. Det er ganske enkelt for dyrt, forklarer virksomhedskonsulent fra Videncenter for Intelligente Tekstiler ved TEKO i Herning, Anne-Louise Degn Hansen til videnskab.dk

Samtidig mener overlæge ved Kræftens Bekæmpelse, Iben Holten, at den unødigt kan skabe frygt hos kvinder, som ikke har kræft. Hun vil dog alligevel gerne se resultater fra den nye BH.

- Før vi kan sige, om det er en god idé, skal vi se nogle større undersøgelser. Der kan være mange forskellige grunde til, at temperaturen stiger i en kvindes bryst, så det kan ske, at BH'en unødigt vil forurolige kvinder, som ikke har brystkræft. Samtidig kan den ikke se, om en knude er god- eller ondartet. Hvis resultaterne fra en større undersøgelse viser sig at være positiv, vil det selvfølgelig være godt, siger hun til ekstrabladet.dk.

Ville du købe en BH'en, hvis den blev sat til salg?

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere