Feberen kan ikke slå os ud

Skal man tro DSB, politiet og Kommunernes Landsforening, KL, vil samfundet ikke gå fuldstændig i stå, selv om den frygtede influenza A skulle sende en million danskere under dynen i de kommende uger.

– I planerne for vaccination af såkaldte nøglepersoner har vi prioriteret dem, der arbejder i ældreplejen og hjemmesygeplejen, så vi sikrer de svageste borgere bedst muligt, siger seniorkonsulent Kari Wieth fra KL til Ekstra Bladet.

Hun tilføjer, at kommunerne i den seneste tid nærmest har kimet KL ned for at blive informeret om, hvordan de skal forholde sig.

Hos Rigspolitiet siger kommunikationsrådgiver Jesper Schultz, at influenzaen endnu ikke er et problem i korpset.

– Vores medarbejdere er alle tilbudt vaccine mod influenza A. Men det er de enkelte politikredse, der selv skal sørge for, at beredskabet fungerer, hvis sygdommen rammer, siger han.

I DSB er der udarbejdet en handlingsplan for, hvordan togenes køreplaner skal tilpasses, hvis for eksempel halvdelen af de ansatte rammes af influenza A, lyder det statsbanernes pressesektion.

– Men hvis halvdelen af vores ansatte er syge, har halvdelen af passagererne nok også lagt sig – og så går det måske lige op, lyder det fra DSB.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere