Skolebørn udsættes for kræftrisiko

Flere tusinde danske elever risikerer at få kræft af undervisningen på deres skole eller gymnasium, skriver Nyhedsbrevet 3F

Fire skoler har haft røde smiley'er i hen ved to år. (Foto: Colourbox)
Fire skoler har haft røde smiley'er i hen ved to år. (Foto: Colourbox)

26 af landets skoler eller gymnasier har fået mindst én rød smiley af Arbejdstilsynet, fordi institutionerne udsætter elever eller lærere for såkaldt kræftfremkaldende belastninger. For et år siden var antallet 18. Det viser en opgørelse, som Nyhedsbrevet 3F har lavet på baggrund af Arbejdstilsynets smileyordning.

- Det er forfærdeligt, at vores børn bliver udsat for stoffer i skolen, som kan give dem kræft. Vi er nødt til at tage arbejdsmiljøet i skolerne mere alvorligt end hidtil, siger Benedikte Ask Skotte, formand for forældreorganisationen Skole og Samfund.

Kun syv ud af 26 har rettet op
De enkelte skoler har blandt andet fået en sur smiley for kræftfremkaldende belastninger på grund af manglende udsugning i skolekøkkenet eller sløjdlokalet.

Ifølge Arbejdstilsynet har blot syv ud af de 26 skoler eller gymnasier rettet helt op på problemerne med farligt arbejdsmiljø efter tilsynets påbud. Dertil kommer, at 13 af uddannelsesstederne har haft en rød smiley for kræftfremkaldende stoffer i mere end et halvt år. Og fire af skolerne har haft de røde smileys i hen ved to år.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere