Datter motiverer til rygestop

Gurli Møller har været røgfri i kortere perioder, men nu hun vil kvitte smøgerne helt ved hjælp af plaster og rådgivning

- Denne gang SKAL mit rygestop lykkes. Mine børn skal ikke opleve endnu ét af mine mislykkede forsøg på at stoppe med at ryge, siger Gurli, der ernærer sig som buschauffør. (Foto: Ole Frederiksen)
- Denne gang SKAL mit rygestop lykkes. Mine børn skal ikke opleve endnu ét af mine mislykkede forsøg på at stoppe med at ryge, siger Gurli, der ernærer sig som buschauffør. (Foto: Ole Frederiksen)

Siden hun blev gravid første gang, har Gurli Møller ønsket at kvitte cigaretterne - og det er da også lykkedes hende at være røgfri i et par perioder på hver halvandet år. Alligevel er den nu 50-årige mor til to gang på gang faldet i tobaksfælden, og gennem årene har hun brugt masser af tid og penge på hypnose, akupunktur, zoneterapi, selvhjælpsbøger og rygestop kurser.

- Jeg har stort set prøvet alt, og mine børn har så tit hørt mig sige, at NU er det slut med at ryge. Men så er det gået galt igen, fortæller Gurli Møller.

Lige indtil datteren på 16 år i al hemmelighed meldte hende til programmet 'Praxis' på TV2. Da gik det op for den tidligere storryger, hvor meget rygningen bekymrede børnene.

Turen i tv betød en brat nedtrapning fra 20 til nul cigaretter om dagen, brug af nikotinplaster samt personlig rådgivning. Da Gurli Møller betegnes som en 'hard core ryger' med stor fysisk afhængighed lagde hun ud med to plastre, men har nu langsomt trappet ned til et enkelt plaster.

- Det var rigtig hårdt i starten - mest psykisk. For eksempel reagerede jeg stærkere følelsesmæssigt og blev mere aggressiv. Jeg havde en meget kort lunte, fortæller Gurli.

Det er nu lidt over fem uger siden, hun lagde smøgerne på hylden.

- Jeg har røget cigaretter, siden jeg var teenager, så det er et helt livs vaner, der skal lægges om. For eksempel har jeg skåret ned på byture med god mad og rødvin. I det hele taget er jeg blevet mindre social og undgår de steder, hvor der er rygere, fortsætter hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere