Danskerne accepterer sygehuslukninger

Den massive modstand mod at lukke små sygehuse er på retur. 44 procent af danskerne siger ja. For 15 år siden vendte et stort flertal tomlen ned

Den folkelige kamp i 1990'erne for at bevare det lokale sygehus er ved at være et overstået kapitel. I stedet er den i dag afløst af en bred accept af, at det er nødvendigt at lukke de mindre sygehuse til fordel for store, effektive supersygehuse. det skriver berlingske.dk.

Ifølge en meningsmåling, som Gallup har lavet for Berlingske Tidende og TV2/Lorry, er der sket et skred i danskernes holdning til lukningen af sygehuse.

I 1994 ville tre ud af fire danskere beholde de små sygehuse. I dag, 15 år senere, ønsker kun 43 procent at bevare de mindre sygehus, mens 44 procent af vælgerne siger ja til lokale lukninger.

- Der er enkelte steder, hvor der er stærke følelser i spil, men det er de sidste krampetrækninger i forhold til protester over sygehuslukninger. De fleste steder går man mere op i, hvad der så kan komme af lokale sundhedstilbud, når sygehuset lukker, siger formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) til avisen.

Kun i Vestjylland og i mindre udstrækning i Nordsjælland er der optræk til protester. Ellers er det småt med modstand mod planerne om at samle behandling og læger på cirka 20 store supersygehuse, som både regioner, regeringen og faglige eksperter presser på for.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere