Drop proteinpulveret og spis en banan

Hvis du styrketræner for motionere eller for at øge din muskelmasse, kan du med fordel erstatte proteinpulveret med en halv liter kakao. Det er nemlig lige så effektivt

Træner du for at øgemuskelmassen eller for at komme i bedre form, er der ingen grund til at købe sig fattig i proteinpulver og energibarer. Grovboller, babaner og kakaomælk er lige så godt.(Foto: Colourbox)
Træner du for at øgemuskelmassen eller for at komme i bedre form, er der ingen grund til at købe sig fattig i proteinpulver og energibarer. Grovboller, babaner og kakaomælk er lige så godt.(Foto: Colourbox)

Du tror det er sundt - men i virkeligheden kunne du lige så godt skifte det ud med bananer og kakaomælk.

Masser af unge motionister er med til at understøtte en stadigt stigende industri af sportsprodukter, der henvender sig til dem, selv om langt de fleste lige så godt kunne drikke en halv liter kakaomælk og spise en banan efter træning, skriver Fyens Stiftstidende.

- For motionister er der ingen forskel, siger Thue Kvorning, der ud over et job som fysisk træner i OB er ph.d., sportsfysiolog og fysisk træner i Team Danmark.

Alligevel vender landets motionister sig i stadigt stigende omfang mod farvestrålende og dyre proteindrikke eller energiholdige sportsbarer i stedet for grovboller og skummetmælk.

Produkterne sælger som aldrig før
I Norge har SIFO, Statens Institut for Forbruksforskning, netop offentliggjort en stor nordisk undersøgelse om markedet for sportsprodukter i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og konklusionen er klar: Markedet er i klar vækst.

De største norske detailforhandlere øgede deres omsætning med 25 procent fra 2006 til 2007.

- Folk har en forestilling om, at produkterne øger effekten af træningen og gør dem sundere, siger Jeppe Matthiessen, der som forsker i danskernes kost- og motionsvaner ved DTU Fødevareinstituttet har fulgt det nordiske forskningsprojekt tæt.

Banan og kakaomælk lige så godt
Thue Kvorning peger på to grupper af motionister, der er storforbrugere af sportsprodukter.

- Den unge fyr der gerne vil have store muskler, og supermotionisterne der ikke har teorien på plads. De er lige pludselig blevet hooked på at træne meget og ser, at andre gør brug af kosttilskud, og så tænker de, at det må de også hellere i gang med, siger han.

Langt de fleste motionister kan dog klare sig med almindelig sund og varieret kost kombineret med en halv liter kakaomælk og en banan lige efter træning.

- Hvis du styrketræner for at øge din muskelmasse, skal du spise efter træning, men det kan du sagtens klare med franskbrød og rugbrød, forsikrer Thue Kvorning.

Hvis motionisterne ikke afbalancerer deres kost nøje med proteinprodukterne, risikerer de faktisk at tage på i vægt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen