Værste influenza-angreb længe

Danmark er ramt af det værste influenza-angreb siden svineinfluenzaen i 2009

Siden før jul har dansker efter dansker lagt sig med influenza - og den har stadig godt fat i os. (Arkivfoto)
Siden før jul har dansker efter dansker lagt sig med influenza - og den har stadig godt fat i os. (Arkivfoto)

Rigtig mange danskere har måttet tilbringe jule- og nytårsdagene i sygesengen.

Danmark er i disse dage nemlig ramt af et massivt influenza-angreb, som vi ikke har set magen til siden svineinfluenzaen i 2009. Det skriver politiken.dk.

Se også: H3N2 har nedlagt Danmark

Formanden for Region Hovedstadens influenzaudvalg, Jens Lundgren, siger til netavisen, at vi har haft mindre udbrud de seneste år, men ikke af samme kaliber som det, der hærger landet i øjeblikket.

- Der er desværre også nogen, der er blevet indlagt på intensivafdelinger som følge af julens influenza, siger Jens Lundgren til politiken.dk.

Det er især i hovedstadsregionen, at mange har været syge i julen. Her måtte vagtlægen og akuttelefonen 1. juledag tilkalde ekstra mandskab for at tage imod de mange henvendelser fra syge borgere.

Se også: Derfor hærger influenzaen

Ifølge DR Nyheder var antallet af opkald til lægevagten i hovedstaden på et tidspunkt oppe på 250 opkald i timen, og det var primært influenzapatienter, der ringede. Også i andre dele af landet har der været flere henvendelser og travlhed på akuttelefonerne.

Statens Serum Institut advarede 27. december om en øget forekomst af sæsoninfluenza, men understregede også på sin hjemmeside, at der ikke var tale om nogen egentlig influenzaepidemi.

0 kommentarer
Vis kommentarer