Advarsel: Potensmidler kan give leverskader

Hjemmeside lokker med farlige urtepiller som virker imod alt fra svigtende sexlyst til faldende hårpragt

Med dannebrogsflag og reklame for Post Danmark henvender Biovea sig til de danske forbrugere - men de bør holde sig væk, advarer Fødevarestyrelsen. (Foto: Screendump Biovea)
Med dannebrogsflag og reklame for Post Danmark henvender Biovea sig til de danske forbrugere - men de bør holde sig væk, advarer Fødevarestyrelsen. (Foto: Screendump Biovea)

Fødevarestyrelsen har i dag udsendt en advarsel imod hjemmesiden www.biovea.dk, der sælger kosttilskud målrettet til danske forbrugere.

Kosttilskuddene markedsføres enten som slankemidler, til mænds og kvinders sundhed, til hårbehandling, som humørstimuli og sexlyststimulerende, men de indeholder stoffer, som kan være sundhedsskadelige, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også:

Se også: Superfood med sex-effekt

Fødevarestyrelsen skrider ind, da hjemmesiden henvender sig til danske forbrugere (sproget på hjemmesiden er dog engelsk). Biovea.dk har blandt andet en dansk kontaktadresse på hjemmesiden, som dog har vist sig at være falsk.

Siden er registreret i Frankrig og hosted i Luxemborg, og derfor kan de danske myndigheder ikke kræve siden lukket ned.

Fødevarestyrelsen har kontaktet de franske myndigheder og orienteret dem om, at virksomheden markedsfører flere produkter med farlige stoffer og planteingredienser.

Se også: Mange fiskekapsler er fordærvet fisk

Kan ødelægge nervesystemet
Urtepillerne indeholder ifølge Fødevarestyrelsen udtræk fra flere forskellige planter og stoffer, der kan give bivirkninger så som skader på centralnervesystemet, påvirkning af leveren og forhøjet blodtryk.

Hvis du har købt produkter fra listen til højre for artiklen, eller har købt andre kosttilskud, som indeholder de nævnte stoffer og planter, bør du smide dem ud eller sende dem tilbage til den virksomhed, hvor du har købt dem.

Hvis man vil sikre sig, at et kosttilskud er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol, kan man på hjemmesiden altomkost.dk tjekke, hvilke kosttilskud, der er anmeldt til markedsføring i Danmark.

Se også: Slankepiller kan slå dig ihjel

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen