Hjertesorg kan slå dig ihjel

Når din mand dør, eller din kone vil skilles, kan du så virkelig dø af hjertesorg? Svaret er Ja. Det fastslår hjerteforskerne

Når det føles som om, dit hjerte bliver knust, er det ikke helt ved siden af. Hjertesorg kan faktisk slå dig ihjel. (Foto: Colourbox)
Når det føles som om, dit hjerte bliver knust, er det ikke helt ved siden af. Hjertesorg kan faktisk slå dig ihjel. (Foto: Colourbox)

Du kan dø af hjertesorg, hvis du udsættes for et voldsomt følelsespres for eksempel i forbindelse med dødsfald eller hjertesorg.

Sygdommen, der bogstabelig talt kan tage livet af dig, hedder 'broken heart syndrome' på engelsk – eller knust hjerte syndrom på dansk. Og ifølge Eva Prescott, professor på hjerteafdelingen på Bispebjerg Hospital, er sygdommen velkendt i Danmark.

Se også: Sådan får du din eks tilbage

- Sygdommens symptomer minder meget om en blodprop. Ofte kommer patienten ind med den samme type af smerter i brystet, siger Eva Prescott.

Men modsat en blodprop, hvor der danner sig en prop, som blodet ikke kan passere, så holder hjertet her op med at arbejde effektivt. Patienterne risikerer simpelthen at dø af sorg, fordi hjertet holder op med at slå i den rigtige rytme.

- Vi ved ikke hvor mange, som rammes af sygdommen i Danmark, da symptomerne minder meget om en blodprop. Men der er ingen tvivl om, at det eksisterer, siger Eva Prescott.

Se også: Check ind på skilsmissehotellet

Ligesom en blodprop, så behandles broken heart syndrome også med smertestillende og medicin, som udvider blodårerne. Lykkes behandlingen, så forsvinder symptomerne på et knust hjerte ofte igen efter et par uger.

Ifølge den amerikanske forskning er det særligt kvinder omkring 60 år, som er udsatte for at dø af et knust hjerte.

Læs mere om til den amerikanske forskning her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen