Drik rødvin og tab dig

Ny forskning viser, at rødvin nedsætter appetitten. Hos bier kan de gavnlige stoffer i rødvin også forlænge livet.

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Nu findes der en ekstra god grund til at tage et ekstra glas rødvin. Et bestemt stof i den røde drue ser nemlig ud til at kunne forlænge livet og samtidig nedsætte appetitten. I hvert fald i forsøg med bier.

Det skriver Medical Daily.

Se også: Rødvinspille skal testes mod fedme.

Lever 38% længere
Forsøgene, som er gennemført i et samarbejde mellem forskere i Norge og USA, har vist, at stoffet resveratrol kan forlænge biers liv med helt op til 38 procent. Samtidig blev biernes appetit nedsat, så de spiste mindre.

De bier, som fik resveratrol, spiste mindre af det sukkervand, som ellers er kendt for at være biers favoritføde. Det er ikke fordi, at bierne sultede, men deres behov for mad var tilsyneladende nedsat på grund af stoffet.

Resveratrol, som findes i druernes skal og bruges ved fremstillingen af rødvin, har tidligere vist sig at have mange gavnlige effekter. Ud over at kunne forlænge biers liv, lever mus også længere med stoffet. Og resveratrol kan desuden bekæmpe overvægt hos lemurer.

Enkelte forsøg med mennesker
Forsøg på mennesker viser på samme måde en tendens til, at stoffet nedsætter appetitten. Men endnu er der ikke fundet bevis for, at resveratrol skulle forlænge menneskers liv. Dog mener forskerne, at stoffet kan have en beskyttende effekt mod stress.

De nye forskningsresultater er offentliggjort i tidsskriftet 'Aging'.

Se også: Den fede kur til mænd

0 kommentarer
Vis kommentarer