Arkitektbrøler: Sygehus skal ombygge for millioner

Nybygget akutmodtagelse er umulig at arbejde i og ubehagelig for patienter. Den skal nu laves om

Den åbne akutafdeling blev et rent udstillingsvindue for alvorligt syge patienter, siger overlæge. (Modelfoto: Colourbox)
Den åbne akutafdeling blev et rent udstillingsvindue for alvorligt syge patienter, siger overlæge. (Modelfoto: Colourbox)

Arkitekternes vision for den nye akutmodtagelse på Odense Universitetshospital var et lyst og åbent hospitalsrum, hvor patienterne hele tiden kunne komme i kontakt med personalet.

Men det visionære nybyggeri viste sig i praksis så umuligt at arbejde i, at det efter kun et halvt år nu skal bygges om for mellem tre og fire millioner kroner, skriver DR Fyn.

Se også: Farlig tarmbakterie smitter to på hospital

Et cirkus
Ledende overlæge Michael Hansen-Nord sammenligner over for DR nybyggeriet, hvor op til 20 patienter kan ligge side om side i det åbne rum, med et lazaret, der for patienterne 'har været et udstillingsvindue, tæt på et cirkus'.

- Når folk bliver akut indlagt, så er det ikke planlagt. Det vil sige, man kommer måske fra sengen derhjemme, har kastet op eller måske haft afføring i sengen, siger han til DR Fyn.

I den situation er det ikke specielt behageligt at blive lagt side om side med andre patienter i et åbent lokale.

Dårligt arbejdsmiljø
Arkitekternes tanke om, at patienterne hele tiden skulle kunne fornemme personalet omkring sig og følge med i deres arbejde, har også givet bagslag.

Der er nemlig ingen steder på afdelingen, hvor læger og sygeplejersker kan snakke fortroligt, uden at patienterne kan høre det.

- Vi har oplevet, at vores patienter har kunnet høre alt for meget. Det kan være samtaler om, hvad der skal ske med andre patienter, det kan være cpr-numre eller lignende, siger Michael Hansen-Nord til DR.

Dette vil der blive rettet op på under ombygningen, hvor der blandt andet vil blive opsat skillevægge af glas.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen