'Jeg håbede på en undskyldning'

Proceduren er fulgt, lød beskeden i går fra Næstved Sygehus til de efterladte til Bent Andersen, der døde på sygehuset efter at have ventet i fire timer på en læge

Kim Andersen og Grethe Walhmann er skuffede over den besked, de fik fra Næstved Sygehus, efter de d. 24. juli mistede deres far og mand, mens han lå indlagt. (Foto: TV 2 ØST)
Kim Andersen og Grethe Walhmann er skuffede over den besked, de fik fra Næstved Sygehus, efter de d. 24. juli mistede deres far og mand, mens han lå indlagt. (Foto: TV 2 ØST)

Det er helt normal procedure, at lægen ikke tilser en patient, når han eller hun indlægges, men at en sygeplejerske vurderer alvoren i patientens tilstand og observerer patienten. Det var ifølge Kim Andersen beskeden, han og hans stedmor fik, da de i går var til møde med afdelingsledelsen på Næstved Sygehus om Kims fars pludselige død på sygehuset.

Sundhed - 2. aug. 2012 - kl. 11:58 Bent døde på hospitalet - ventede i fire timer på lægen efter at han med udrykning blev kørt til Næstved Sygehus, da han pludselig faldt om i voldsomme kramper i sit hjem. Bent Andersen lå i sygehusets modtagelse i fire timer uden at blive tilset af en læge, før han igen gik i kramper. Da lægerne kom, var det for sent. Han døde kort efter mellem hænderne på dem.

Helt efter bogen
Men Kim Andersen og hans stedmor, Bent Andersens kone, kunne ikke have forventet andet. Forløbet har nemlig været, som det skulle, lød beskeden til de to, da de i går mødtes med overlægen og chefsygeplejersken, der havde sagen.

- Jeg er naturligvis skuffet over, at hospitalet ikke mener, at der er begået fejl i forbindelse med min fars indlæggelse og død, siger Kim Andersen til Ekstra Bladet. Han havde forventet, at familien i det mindste havde fået et par ord med på vejen om, at Bent Andersen burde være tilset af en læge under sin fire timer lange indlæggelse, der endte fatalt.

- Men nej. De nøjedes med at kondolere. Vi fik også at vide, at der havde været styrtende travlt på sygehuset den pågældende aften. Og så fik vi via journalen dokumentation for, at far døde, fordi hans hovedpulsåre bristede, siger Kim Andersen. Journalen bekræfter også, at Bent Andersen blev indlagt kl 18.34, men første gang blev tilset af en læge kl 22.25.

Vurderet i laveste risikogruppe
Næstved Sygehus ville i går ikke kommentere på sagen om Bent Andersens død, men henviste til mødet med den afdøde mands pårørende. Efter mødet - og med henvining til den presseomtale, som sagen har fået - udsendte sygehuset alligevel en pressemeddelelse om sagen i aftes.

- I det konkrete tilfælde er patienten vågen, og det, vi kan måle os til, ser fint ud, siger Vagn Bach, der er lægefaglig vicedirektør på Næstved Sygehus. Han henviser blandt andet til blodtryk, iltprocent i blodet, puls mv.

- Da krampeanfaldet er ophørt, og der ikke er symptomer, der får os til at tro, at patienten har en anden lidelse, vurderes han til laveste risikogruppe. Herefter observeres han løbende, og der er ikke noget der tyder på, at tilstanden forværres, siger Vagn Bach i pressemeddelelsen.

Ifølge meddelelsen, bliver Bent Andersen i de fire timer, han er indlagt, jævnlig tilset af en sygeplejerske, der også er i telefonisk kontakt med en læge.

'Under denne observation forværres patientens tilstand pludseligt og udfaldet ender ulykkeligvis hurtigt herefter med patientens død grundet større akut indre blødning på trods af fortsat behandling', lyder det.

Indbringes for Patientombuddet
Konklusionen er i pressemeddelelsen den samme, som den besked Kim Andersen og hans stedmor fik til mødet med afdelingsledelsen på sygehuset.

- Vi har gennemgået forløbet, og det er vores opfattelse, at der ikke var symptomer, der gav mistanke om en bristet hovedpulsåre, og vi har foreslået, at sagen indbringes for Patientombuddet, hvis de pårørende ønsker en uvildig vurdering, udtaler Vagn Bach.

- Hvis den behandling, min far fik, er procedure i Region Sjælland, så er den lodret forkert. Hvis en livskraftig, pensioneret maskinarbejder pludselig dør, fordi der ikke er personale nok til at undersøge ham, efter at han med udrykning er indbragt til sygehuset, så er der noget, der skal ændres, lyder reaktionen fra Kim Andersen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen