Hård motion gør det svært at blive gravid

Kvinder, som dyrker mere end fem timers hård motion om ugen, har sværere ved at blive gravide

Er du ivrig løber eller dyrker andre former for hård motion, kan du forringe dine chancer for at blive gravid med helt op til 42 procent. Det viser ny, dansk-amerikansk forskning. (Foto: Colourbox)
Er du ivrig løber eller dyrker andre former for hård motion, kan du forringe dine chancer for at blive gravid med helt op til 42 procent. Det viser ny, dansk-amerikansk forskning. (Foto: Colourbox)

Hvis du passer på din krop med motion, men overvejer at blive gravid, skal du måske se nærmere på, hvor hårdt du går til den i motionscentret.

Et nyt studie fra Aarhus Universitet viser nemlig, at normalvægtige kvinder, som dyrker over fem timers hård motion om ugen, får færre ægløsninger end kvinder, der kun dyrker mere moderat motion.

Motionsformer som spinning, løb og aerobics har alle vist sig at have en negativ effekt på, hvor svært det er for en normal kvinde at blive gravid.

- Det mest overraskende er, at der ikke skal særligt mange timers motion til for, at det har en virkning på fertiliteten, siger seniorforsker ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital Ellen Mikkelsen.

Se også: Gravid? Så skal du på slankekur

Hun står bag studiet, snartforældre.dk, i samarbejde med forskere ved Boston University.

Ifølge undersøgelsen er chancen for at blive gravid 42 procent mindre for normalvægtige kvinder, der dyrker hård motion i mere end fem timer om ugen, end for kvinder der bruger færre timer på løbebåndet.

- Forskellen er meget tydelig alt afhængig af, hvor meget motion man dyrker, fortæller Ellen Mikkelsen.

Hvis man derimod går ture, cykler i moderat tempo eller går i haven nedsætter det ikke chancen for at blive gravid.

Se også: Baby kom til verden efter 21 år

Undersøgelsen bekræftede dog, at hvis en kvinde er overvægtig og har et Body Mass Index (BMI) på over 25, så fremmer motion hendes chance for at blive gravid.

- Disse kvinder har stor gavn af motion, men studiet har endnu ikke vist, hvorfor deres kroppe reagerer anderledes end normal- eller undervægtige kvinder, siger Ellen Mikkelsen.

Se også: Hver tredje gravide vejer for meget

3628 danske kvinder mellem 18 og 40 år deltog i undersøgelsen gennem et år, men studiet kører videre for at danne et endnu mere præcist billede af, hvordan motion påvirker evnen til at blive gravid.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen