Derfor bliver du liderlig om foråret

April-liderlighed går historisk set langt tilbage, men der bliver knaldet mest i juni, mener læge

Safterne stiger i april, men det er i juni at der virkelig bliver gået til den, mener ekspert. (Foto: Colourbox)
Safterne stiger i april, men det er i juni at der virkelig bliver gået til den, mener ekspert. (Foto: Colourbox)

Om foråret oplever mange af os at blive både friskere, gladere og mere energiske. Men mange lader også til at blive mere seksuelt opstemte, når vinteren trækker sig tilbage og lader naturen blomstre på ny.

ekstrabladet.dk har foretaget en helt igennem uvidenskabelig rundspørge blandt forårskåde danskere, der tyder på, at flere bliver mere liderlige, når årstiden skifter. Og det kan der ifølge Jerk W. Langer, læge og foredragsholder, være noget om:

- Vi skal selvfølgelig være lidt forsigtige med at drage for skråsikre konklusioner, da aprilsex ikke er ordentligt undersøgt i videnskabelige studier. Men noget ved vi da, så lad mig vove det ene øje, fortæller læge og foredragsholder Jerk W. Langer til ekstrabladet.dk.

Læs:

Se også: Fræk sex i det fri

Liderlig i april, men først sex i juni
- Og så er det selvfølelig med til at sætte gang i drifterne, at vi har smidt de tunge, usexede vinterfrakker, så man igen kan se de såkaldte sekundære kønskarakterer, for nu at udtrykke det i stift lægesprog.

Med andre ord er der bedre kig til det modsatte køn, og det skruer op for sexappetiten. Forårsliderlighed betyder dog ikke nødvendigvis mere sex:

- Nogle opgørelser tyder på, at vi har mere lyst til sex i april måned, men at der ikke nødvendigvis er held i sprøjten, altså at man også får mere sex. Snarere synes vi at få mest sex om efteråret, måske fordi det bliver køligere igen, og man kryber sammen under dynen. Om vinteren falder sexlysten en del, blandt andet fordi humøret daler på grund af vintertristhed, siger Langer.

Se også: Kærlighed er et spørgsmål om kemi

Juni-sex var hot i 1600-tallet
Han forklarer, at det er 'smart udtænkt af biologien, at sexdriften stiger i denne tid', da det sætter gang i jagtinstinkterne og giver mulighed for at finde en partner inden juni.

Langer tilføjer, at nogle målinger på hormoner har vist, at befrugtningsevnen i netop denne måned synes at være maksimal. At april sætter gang i lysterne, men selve parringen først lykkes nogle måneder senere, er også plausibel i et historisk lys:

- I 1600-tallet blev der født flest børn ni måneder senere i marts. I fortiden var det smart, at børnene fødtes i marts, fordi man så undgik vintersulten, og der var mere føde til rådighed hen over sommeren. I dag passer dette billede selvfølgelig ikke mere, fordi prævention og svangerskabsplanlægning betyder meget mere end den biologiske rytme, og fordi vi har mad hele året.

For megen varme gør os sexsløve
- Betyder det, at mennesker, der altid har forårsagtige lune temperaturer, er mere liderlige end for eksempel danskere?

- Sydlændinge er traditionelt mere varmblodige end os. De lunere temperaturer og heraf følgende afklædthed kan da godt spille ind, men jeg tror ikke så meget, at det er temperaturen, men mere temperamentet, der har det afgørende ord. Man skal heller ikke glemme, at når det bliver alt for varmt, gider man ikke have sex, fordi varmen sløver.

Foråret er en velkommen lejlighed til at gå sit mentale skab igennem. Sorter i de brugte indstillinger til kærligheden og partneren, mener sexologen. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Gør dig klar til forårsforelskelsen

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere