Læger roser ny behandlingsgaranti

Lægeforeningen er glad for regeringens planer om hurtige diagnoser til patienter og ændret behandlingsgaranti

Regeringens nye diagnose- og behandlingsgaranti er et stort fremskridt for patienterne.

Sådan lyder meldingen fra Lægeforeningen, efter sundhedsminister Astrid Krag (SF) i fredagens udgave af Morgenavisen Jyllands-Posten har udstedt en garanti til danskerne om, at de senest en måned efter henvisning fra lægen har en diagnose.

- Går der lang tid med udredning, skaber det utryghed, og det kan have betydning for prognosen, skriver Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen, i en mail til Ritzau.

Den nye diagnosegaranti betyder, at den nuværende behandlingsgaranti på en måned svækkes. Den får i stedet to trin, hvor lægen afgør, om patienten skal under behandling inden fire uger eller kan vente i to måneder.

- Vi har længe arbejdet for, at de mest syge skal behandles først. Det er ubetinget et stort skridt fremad, at vi nu får en behandlingsgaranti, der skelner mellem alvorlige og mindre alvorlige lidelser.

- En bagkant på otte uger er fin, men for vores skyld kunne den godt ligge på for eksempel 12 uger. Det ville give endnu bedre faglig mening, mener Mads Koch Hansen.

I regeringens nye garantier får psykiatriske patienter samme rettigheder som alle andre. Det vækker begejstring hos lægerne.

- Der har været en helt urimelig forskelsbehandling af mennesker med psykiske lidelser. Det er godt, at der nu bliver rettet op på det. Det er også et vigtigt skridt i retning af at få et samlet og sammenhængende sundhedsvæsen, skriver Mads Koch Hansen.

Danske Patienter roser også regeringens diagnosegaranti i Jyllands-Posten, men foreningen undrer sig dog over, hvorfor det skal gå ud over den nuværende behandlingsgaranti.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere