Flere af verdens børn overlever

Udviklingsbistand har haft en markant positiv betydning for børnedødeligheden, viser rapport fra Red Barnet

I løbet af de seneste 20 år har udviklingsbistand spillet en afgørende rolle for sundhed og overlevelse blandt verdens børn.

Det viser en ny undersøgelse, som det uafhængige Overseas Development Institute har foretaget for Red Barnet.

I 1990 døde 12,4 millioner børn under fem år på verdensplan. I 2010 var det tal faldet til 7,6 millioner. Det svarer til, at der i dag dør 12.000 færre børn hver eneste dag sammenlignet med 1990.

- Det viser, at det nytter at investere i børn og udvikling i verdens fattige lande, siger Sita Michael Bormann, sundhedskoordinator i Red Barnet.

De afrikanske lande syd for Sahara, som er nogle af de lande, der har modtaget mest udviklingsbistand, har gjort størst fremskridt med hensyn til at nedbringe børnedødeligheden og forbedre børns generelle sundhedstilstand sammenlignet med andre lande.

Men rapporten viser også, at udviklingsbistand virker bedst, når den kombineres med en række andre faktorer, som engagement fra de pågældende landes regeringer, sociale investeringer og velorganiserede programmer, der hjælper de mest udsatte i samfundet.

- Undersøgelsen understreger nødvendigheden af at investere i forskellige indsatser i forhold til børns liv og overlevelse. Det handler både om sundhed, beskyttelse og skolegang, siger Sita Michael Bormann.

Den 100 siden store rapport viser blandt andet, at uddannelse har en direkte effekt på børns overlevelse.

- Det er egentlig ret simpelt. I skolen lærer børn, hvordan de undgår sygdomme, og hvordan de skal søge hjælp, hvis de bliver syge. Desuden kan børnene bruge den viden til at beskytte deres egne børn, når de engang selv bliver forældre, siger Sita Michael Bormann.

På trods af de positive tal, er det stadig muligt at reducere børnedødeligheden betydeligt.

Langt de fleste børn dør af sygdomme, som forholdsvis nemt og billigt ville kunne kureres.

- Der er stadig lang vej igen. Rapporten understreger nødvendigheden af øge udviklingsbistanden, siger Sita Michael Bormann.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere