Kvinder kan få orgasme af at træne

Det bedste argument for at komme i gang: Det er videnskabeligt bevist, at kvinder kan blive seksuelt tilfredsstillet ved fysisk træning

Stangdans er bare en af de træningsmetoder, der kan give orgasme uden sex. Men også mavebøjninger, cykling og yoga kan give seksuel nydelse, viser ny forskning. (Foto: AP)
Stangdans er bare en af de træningsmetoder, der kan give orgasme uden sex. Men også mavebøjninger, cykling og yoga kan give seksuel nydelse, viser ny forskning. (Foto: AP)

Det er måske ikke den bedste nyhed for mænd, men det bestemt godt nyt for kvinder - i særdeleshed de kvinder, der mangler det helt gode argument for at komme i gang med noget fysisk træning.

Det er nemlig nu videnskabeligt bevist, at kvinder kan få orgasme af at træne. Det skriver psychologytoday.com

Debby Herbenick, der er forsker og forfatter fra Indiana University, har ved flere undersøgelser bevist, at nogle kvinder kan blive seksuelt tilfredsstillet ved fysisk træning. Især træning af mavemuskler, stangdans (!), cykling, yoga, gang og vægtløftning.

Se også: Derfor elsker vi at kysse

Undersøgelserne viser, at omkring 20 procent af de kvinder, der mener at have fået en orgasme, mens de trænede, fik den uprovokeret. De fortæller, at de ikke selv kunne kontrollere den, og at de ikke havde seksuelle fantasier, der kunne bringe orgasmen frem.

- Det er meget interessante data, vi har fundet. De viser, at orgasme hos kvinder ikke nødvendigvis er koblet sammen med en seksuel akt, og de kan også sige en del om de processer, der sker i kroppen, når kvinder oplever en orgasme, siger Debbu Herbenick i en pressemeddelelse.Resultaterne af undersøgelsen er baseret på forklaringer fra 124 kvinder, der har oplevet en orgasme, mens de trænede, og 246 kvinder, der har oplevet seksuel nydelse under træning. De 370 kvinder, der deltog i undersøgelsen, blev fundet på få uger, oplyser forskeren og understreger dermed, at fænomenet ikke er sjældent.

Kvinderne, der raporterede om deres oplevelser, var alle mellem 18-63 år, de fleste var gift eller i forhold, og 69 procent af dem betegner sig selv som heteroseksuelle.

Se også: Ja, vi er tømmermændsliderlige

Cirka 40 procent af kvinderne fortæller, at de har oplevet det mere end 10 gange.

- Det kunne ligne, at motion kan forbedre kvinders sexliv, ligesom vi ved, at det er godt for både det generelle velbefindende og sundheden, siger Debby Herbenick. Hun har dog endnu ikke fundet ud af, hvad der fysisk eller anatomisk ligger bag den seksuelle tilfredsstillelse i forbindelse med motion. Det håber hun, at fremtidig forskning kan afsløre.

Se også: Får 200 orgasmer om dagen

En sidegevinst ved studiet er ifølge Herbick, at kvinder, der oplever seksuel nydelse under deres træning, ikke behøver at føle sig akavede eller pinligt berørte, da studiet viser, at det er mere normalt end hidtil antaget.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen