Her er de farlige brystimplantater

Lægemiddelstyrelsen har fundet frem til 69 farlige brystimplantater fra det franske firma PIP. De har samtidig offentliggjort den franske rapport om, hvad der er i implantaterne

Endelig har lægemiddelstyrelsen offentliggjort, hvor de farlige implantater har været brugt til at forstørre danske kvinders bryster. (Foto: Colourbox)
Endelig har lægemiddelstyrelsen offentliggjort, hvor de farlige implantater har været brugt til at forstørre danske kvinders bryster. (Foto: Colourbox)

Der har været 69 brystimplantater fra det franske firma PIP på det danske marked. Det viser den seneste gennemgang fra Lægemiddelstyrelsen af implantaterne, der anses for at lække silikone hyppigere end andre typer.

Det er danske kvinder fordelt over hele landet, der har fået de farlige implantater indopereret. Lægemiddelstyrelsen har desuden offentliggjort rapporten fra de franske myndigheder, hvor det udspecificeres, hvad der er i implantaterne, der er udråbt som kræftfremkaldende.

Læs hele rapporten her

Se også: Styrelse: Frankrig kræver tavshed om bryster

De 69 implantater fordeler sig således:

  • Privatklinikken APS i København: 45 implantater indopereret i 2007 og 2008
  • Søllerød Privatklinik: To implantater, som er opereret ud igen
  • Herlev Sygehus: 13 implantater, indopereret i sidste halvdel af 2004 og 2005
  • Frederikshavn Sygehus: Syv implantater, indopereret i sidste halvdel af 2004 og 2005
  • Odense Universitetshospital: To implantater, som ikke er blevet anvendt

Der kan være flere
Der kan være tale om flere tilfælde, men styrelsen vurderer, at der er tale om et fåtal og formentlig ikke på andre klinikker og sygehuse end de i forvejen kendte.

Se også: Patienter må ikke vide, hvad de har i brysterne

Lægemiddelstyrelsen vurderer, at højst 30 kvinder i dag har brystimplantaterne fra PIP. De rådes til at tale med egen læge.

Sundhedsstyrelsen finder i modsætning til myndighederne i Frankrig det som udgangspunkt ikke nødvendigt, at implantaterne bliver fjernet.

Kvinderne kan dog få implantaterne fjernet på det offentliges regning.

0 kommentarer
Vis kommentarer