Minister pulser videre i privat rygekabine - du betaler

Blæser på rygeforbud: Fødevareminister har brugt næsten 34.000 skattekroner på en rygekabine. S-ordfører overvejer skærpede regler

Rygeforbud på Christiansborg afholder ikke fødevareministeren fra at pulse løs i sin private rygekabine. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Rygeforbud på Christiansborg afholder ikke fødevareministeren fra at pulse løs i sin private rygekabine. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Mens regeringen hæver afgifterne på cigaretter, og Folketinget indfører skrappere rygeregler, går fødevareminister Mette Gjerskov (S) tilsyneladende i den anden retning.

Hun har nemlig fået installeret en rygekabine i sit ministerkontor betalt med 33.744 skattekroner, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Og det ser hun ikke noget problem i.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg er ryger. I ministeriet spurgte jeg mig selv, hvad jeg skulle gøre og tænkte, at med en rygekabine overholder jeg reglerne. Så nu står den i baglokalet, siger hun til avisen.

LÆS OGSÅ: Ministeren får røg for rygersagen

Hun afviser også, at hun går imod regeringens mere restriktive linje over for rygerne i folketinget.

- Det er de samme regler her. Jeg må ikke ryge på kontoret, men jeg må ryge i en rygekabine, siger Mette Gjerskov, ligesom hun finder det for besværligt at gå på gaden for at ryge som de øvrige medarbejdere.

- Jeg har et kontor på fjerde sal. Det er langpokker i vold nede ad en gang, og det er altså ikke særlig praktisk at skulle ned på gaden og op igen imellem møderne. Og der er jo ikke noget i vejen med en rygekabine, siger ministeren.

LÆS OGSÅ: Lykketoft stopper rygning på kontorer

Men selvom fødevareministeren holder fast i sin rygekabine, så kan den måske være på vej ud af kontoret igen. For hendes partifælle og sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen overvejer at stramme reglerne for ministrene.

- Når vi siger, at vi ikke vil have rygning på enkeltkontorer på Christiansborg, er det klart, at vi så også må se på, hvordan det ser ud i ministerierne. Vi må sluge den samme medicin, som vi gerne vil have, at borgerne skal rette sig efter, siger hun til avisen.

Tidligere storrygende statsminister: Jeg er en idiot
Det er langt fra første gang, at politikere pådutter danskerne ét, mens de samtidig selv gør noget andet.

To måneder før, at den forhenværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, i sin tid som sundhedsminister, i august 2007 gennemførte et omfattende rygeforbud i Danmark, pulsede han selv løs:

Ekstra Bladet spurgte dengang Løkke i et såkaldt 'Magtfaktor'-interview, hvad han var pinligt berørt over ved sit forbrug.

- Mit tobaksforbrug! Det er en falliterklæring, at vi kæmper for at få folk til at holde op, og jeg samtidig selv ryger. Det er jeg irriteret over. Det varierer, men jeg ryger 10-20 stykker. Af samme grund – lidt ment for sjov – har jeg vedtaget en lov, der gør det næsten umuligt at ryge fra 15. august. Jeg har en ambition om, at jeg vil holde op med at ryge. For tre år siden holdt jeg op i et helt år. Det virkede fint, men hvorfor begynder man igen? Fordi man er en idiot.

Læs hele interviewet med den daværende sundhedsminister her.

LÆS OGSÅ: Lars Løkke bryder sin egen rygelov

Er det i orden, at en folkevalgt politiker har skattefinansieret rygekabine på kontoret, mens vi andre ikke må ryge? Skriv din kommentar nedenfor.

0 kommentarer
Vis kommentarer