Cigaretter fyldt med kontroversielt stof

Skandinavisk Tobakskompagni har ifølge anklager tilsat stoffer til Prince-cigaretterne for at få rygerne til at optage mere nikotin end angivet på pakkerne

Cigaretter er usunde - måske mere usunde, end vi ved. (Foto: Colourbox)
Cigaretter er usunde - måske mere usunde, end vi ved. (Foto: Colourbox)

Skandinavisk Tobakskompagni har brugt den omdiskuterede 'Emerge'-teknologi til danske cigaretter. Det har en af virksomhedens tidligere tobaksindkøbere forklaret i Østre Landsret.

Jørgen Holm Rasmussen blev tirsdag afhørt i den sag, som den tidligere ryger Allan Lykke Jensen har anlagt mod Skandinavisk Tobakskompagni.

Anklagen går på, at selskabet har tilsat stoffer til Prince-cigaretterne for at få rygerne til at optage mere nikotin end angivet på pakkerne.

En af metoderne til dette formål er ifølge anklagerne tilsætningen af stoffet 'Emerge', som blev udviklet særligt til det tyske cigaretmarked, som var kendetegnet ved særligt skrappe regler for indholdet i tobaksvarer.

Tobaksproducent afviser
Hidtil har de chefer og tobaksmedarbejdere fra Skandinavisk Tobakskompagni, som har været afhørt i sagen, afvist at kende til 'Emerge'-teknologien, ligesom de har afvist, at de skulle have kendskab til, at den har været anvendt i produktionen af Prince.

Men nu har Jørgen Holm Rasmussen altså forklaret, at teknikken har været anvendt i produktionen af Lucky Strike til det danske marked.

Cigaretterne er blevet produceret på licens fra British American Tobacco, som i mange år har været medejer af den danske virksomhed, og som i 2008 købte størstedelen af selskabets aktiviteter.

Jørgen Holm Rasmussen forlod Skandinavisk Tobakskompagni i 2002, og han ved derfor ikke, om teknikken fortsat er i brug.

Han understregede dog samtidig, at Skandinavisk Tobakskompagni ikke har benyttet 'Emerge'-teknologien til Prince-cigaretterne, som var Allan Lykke Jensens faste følgesvend i næsten 50 år.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen