Fodbold er vanvittigt sundt

Motionsfodbold er sundere end løb og styrketræning, da man løber mere, i flere intervaller og med højere puls, viser forskning

Det er bare om at komme i gang. (Foto: Lars Poulsen)
Det er bare om at komme i gang. (Foto: Lars Poulsen)

Det er ikke bare godt for fodboldstjernerne ved VM i Sydafrika. For motionister er spillet med den lille runde sundere end løb og styrketræning, fordi spillerne løber længere, i flere intervaller og med højere puls.

Det viser et forskningsprojekt ved Københavns Universitet, skriver 3F's hjemmeside.

Alsidig og intens
Mænd, som ikke var aktive, fik markant lavere blodtryk, hvilepuls og fedtprocent, viser forsøget, som fik støtte fra blandt andre 3F.

- Vores undersøgelse viser, at fodbold er en alsidig og intens motionsform, som kan bruges til behandling af forhøjet blodtryk, men derudover mindsker den også risikoen for hjerte-kar sygdomme, fordi kondital, hjertefunktion og kolesteroltal forbedres, siger lektor Peter Krustrup fra Institut for Idræt ved Københavns Universitet.

Hele tre ting på en gang
Han anbefaler motionsfodbold på jobbet. Fodbold forener sjov, sammenhold og sundhed på arbejdspladsen, mener han.

- Fodbold appellerer til en bred gruppe af mennesker, og på den måde kan man rekruttere alt fra manden på gulvet til direktøren, siger Peter Krustrup.

På Coops lager i Albertslund har 57 ansatte siden den 7. april spillet fodbold hver onsdag i projektet "Sundt Lager". Såvel arbejdsmiljøchefen som truckførerne spiller med. Inden projektet fik alle spillerne målt vægt, blodtryk, blodsukker og kondital, og efter 25 uger tjekkes alle igen.

- Kan vi i projektet skabe sundere medarbejdere samtidig med, at de senere selv fortsætter med fodbolden, har det været en succes, siger Peter Sand, som træner holdene på Coops lager.

0 kommentarer
Vis kommentarer