Danskere dør også efter vaccination

Flere er døde, efter at de er blevet vaccineret mod H1N1, men det er ikke vaccinen, der slår dem ihjel, lyder det fra Sundhedsstyrelsen

Flere dør af H1N1, selvom de er blevet vaccineret, men det er ikke vaccinen, der slår dem ihjel. (Foto: Colourbox)
Flere dør af H1N1, selvom de er blevet vaccineret, men det er ikke vaccinen, der slår dem ihjel. (Foto: Colourbox)

To af de danskere, der er døde af influenza A, var vaccineret mod virussen. WHO og Sundhedsstyrelsen bekræfter, at flere mennesker, der er blevet vaccineret mod influenza A, kommer til at dø.

Der er dog ikke noget, der tyder på, at dødsfaldene har noget at gøre med vaccinen.

Dør efter vaccination
- Der vil være nogle mennesker, der dør umiddelbart efter, at de får vaccinen, siger Else Schmidt, centerchef i Sundhedsstyrelsen.

Men hun forklarer, at de vaccinerede typisk dør af en af de kroniske sygdomme, de har i forvejen, eller dør af H1N1, fordi de er blevet vaccineret for sent.

Den mand i 30'erne, der døde den 12. november i sit hjem var, ifølge Sundhedsstyrelsen, blevet vaccineret, efter at han var blevet smittet med H1N1. Det var den 60-årige mand, der døde på Hvidovre Hospital den 18. november også.

Ikke af vaccination
- Der er ingen mistanke om, at dødsfaldene skyldes alvorlige bivirkninger af vaccinen.

Else Schmidt understreger, at det er vigtigt at afklare, om vaccinen kan give fatale bivirkninger. Derfor bliver bivirkningerne indberettet og nøje observeret, ligesom influenza A-ofrene bliver obduceret for at fastslå dødsårsagen.

Seneste ofre ikke vaccineret
Sundhedsstyrelsen oplyser, at de to seneste dødsofre for H1N1 ikke var blevet vaccineret.

Indtil videre er der i alt registreret seks dødsfald blandt danskere med influenza A. Seks er døde her i landet, og i september døde en lastbilchauffør smittet med H1N1 i Norge.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere