Bedre kræftrådgivning i hele landet

Nye rådgivningscentre for 150 millioner kroner for kræftramte og deres pårørende skal sikre tidlig rådgivning i mere venlige og trygge rammer landet rundt

Kræftens Bekæmpelse og Realdania bygger syv nye rådgivningscentre rundt i landet for kræftramte og deres pårørende og er klar til at investere 150 millioner kroner i projektet. (Foto: Colourbox)
Kræftens Bekæmpelse og Realdania bygger syv nye rådgivningscentre rundt i landet for kræftramte og deres pårørende og er klar til at investere 150 millioner kroner i projektet. (Foto: Colourbox)

Kræftens Bekæmpelse og Realdania bygger syv nye rådgivningscentre rundt i landet for kræftramte og deres pårørende og er klar til at investere 150 millioner kroner i projektet.

For Kræftens Bekæmpelse handler det om at komme så tæt på borgerne som muligt ved at placere nye rådgivningscentre tæt på sygehusene. Realdania har til gengæld afsat 50 millioner kroner for at være med til at skabe bedre livskvalitet gennem byggeriet.

Syv nye rådgivningscentre
Kræftens Bekæmpelses ambition omfatter syv nye rådgivningscentre i Aalborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde, Næstved og Herlev enten ved nybyggeri eller ombygning. Målet er at hjælpe langt flere kræftpatienter og deres pårørende så tidligt i sygdomsforløbet som muligt.

Hjælp mere synlig
- Vi ønsker at gå nye veje ved at rykke kræftrådgivningen ind på sygehusets område for at gøre hjælpen synlig og mere tilgængelig. Samtidig skal rammerne indbyde til åbenhed og samvær, som tilgodeser det behov mange har for at møde ligestillede og få del i andres erfaringer med kræft. Og så håber vi på et tættere samarbejde med sygehuspersonalet, siger Arne Rolighed, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse i en kommentar.

Inspireret af England
Foreningens planer er stærkt inspireret af de engelske Maggie Centre, som netop ligger tæt på hospitalernes kræftafdelinger men adskiller sig markant i arkitektur og indretning.

Realdanias indsats handler netop om at inddrage den nyeste viden om, hvordan de fysiske rammer påvirker patienternes heling og helbred. Idéen er, at arkitekturen skal være med til at give patienterne mere livsmod og inspiration til at komme videre.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere