6 tips til et varigt vægttab

Hvordan holder du vægten efter at have smidt en masse kilo? Vi giver dig 6 håndfaste tips.

Når du er nået i mål med dit vægttab, skal det bare nydes!

Men hvordan undgår du at alle kiloene kommer snigende tilbage - og tager familien med? Slankedoktor.dk giver dig 6 konkrete tips.

1 Tag ikke mere end 1 kilo på
Lad aldrig din vægt stige med mere end et kilo, før du reagerer. Et kilos vægtøgning er 'blinkende lygter'. Efter en sådan stigning tager du 100 procent fat og sikrer, at det forsvinder helt uanset, om der er fest, jul eller andre ting, som står for døren. Hvis du ikke reagerer med det samme, vil det ene kilo let blive til to. Derfor, hvis du skal til tre fester i træk, er det bedre at forebygge end helbrede: Dvs. tabe et kilo i forvejen, så har du lidt at give af.

2 Spis grønt
Hold fast i dine grøntsager. Uanset hvad du skal, hvilken dag det er, så skal dine grøntsager være på plads. Selv juledag kan du have planlagt at spise 300 g rødkålsråkost kl. 10 om formiddagen, så du på den måde er lidt foran.

3 Planlæg menuen
Lær dig selv at menuplanlægge. Du laver planer for en uge ad gangen, så du aldrig bliver overrasket. Tag et hæfte og skriv op. På den måde får du efterhånden et lille opslagsværk, du kan bruge, når du er tom for ideer.

4 Tag udgangspunkt i grøntsagerne
Husker du grøntsager, naturligt og enkelt? Altså, bygger du dine menuer op over grøntsagerne? Ofte er menuen bygget op om kød. Men hvis du for eksempel har porrer og selleri, så spørg dig selv, hvad passer der passer bedst dertil.

5 Registrér hvad du spiser

Når der er gået en tid, så tag en dag, hvor du bare skriver ned, hvad du gør. Forsøg ikke at være på forkant, så du skriver ned, før du spiser. Men registrer, hvad du har spist, og hold det op mod, om det er, hvad du har aftalt med dig selv.

6 Dyrk motion
Sørg for, at motion bliver en naturlig del af din hverdag - så er du altid på forkant med en eventuel vægtstigning.

Lavet i samarbejde med Oestrogen.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere