Din mobil går i hjernen

Svensk undersøgelse viser, at din mobiltelefons mikrobølger påvirker din hjerne. Man ved bare ikke, om det er godt eller skidt

Mikrobølgerne går direkte i din hjerne, når du taler i mobiltelefon (POLFOTO)
Mikrobølgerne går direkte i din hjerne, når du taler i mobiltelefon (POLFOTO)

Det har været diskuteret frem og tilbage, næsten siden mobiltelefonen kom frem. Er den nu skadelig eller ej?

Verdens mobilselskaber har fået foretaget 30 undersøgelser, som - sjovt nok - ikke viste tegn på, at der skulle være nogle sundhedsfare forbundet med mobilen. Men nu viser en ny svensk undersøgelse, at mobilen påvirker hjernen meget mere, end de 30 andre undersøgelser havde vist. Det skriver videnskab.dk

Det er specielt børn og unges hjerner, som har reageret på mikrobølgerne. Om undersøgelsen forklarer forsker og doktorgradsstipendiat ved Örebro Universitet Fredrik Söderquist:

- Koblingen var stærkest for hovedpine, astmatisk besvær og koncentrationsvanskeligheder. Men der kræves mere forskning for at udelukke, at andre faktorer har spillet ind, siger han og kan endnu ikke sige, om det er en skadelig påvirkning, hjernen udsættes for.

Indtil de kommende undersøgelser kan give et klart svar på, om det er direkte skadeligt at tale i mobiltelefon, anbefaler Fredrik Söderquist til, at man bruger headset, når man taler i telefon.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere