Influenza A bliver en stemmesluger

Op mod 50.000 stemmeberettigede ligger på langs med svineinfluenza, og dermed ser sygdommen ud til at blive en stemmesluger

Frank Pedersen er en af de mange tusinde, der har været ramt af influenza A. (Foto: Fotoshoppen)
Frank Pedersen er en af de mange tusinde, der har været ramt af influenza A. (Foto: Fotoshoppen)

Vælgere med symptomer på influenza bør blive hjemme under dynen på valgdagen, lyder det fra Seruminstituttet, som skønner, at 50.000 vælgere er smittede.

Bliv hjemme fra stemmelokalet, hvis du har influenza.

Sådan lyder den entydige melding fra Statens Serum Institut, skriver dr.dk/Nyheder.

- De skal blive væk, hvis de har symptomer på influenza, for der er altså en fare for at smitte andre, fortæller overlæge Kåre Mølbak fra instituttet.

Læs også: Smitter stemmeblyanten virkelig?

Flest børn
I øjeblikket er der over 100.000 danskere, som er syge med influenzaen. Ifølge Statens Serum Institut er de fleste smittede børn, der naturligvis ikke kan stemme, men op mod 50.000 stemmeberettigede har også fået influenzaen, og dem opfordrer Kåre Mølbak kraftigt til at blive under dynen.

- Men influenzaen smitter uafhængigt af partifarve, så jeg tvivler på, at influenzaen vil gøre noget afgørende ved valgresultatet, siger influenzaeksperten til dr.dk.

Hvis en vælger insisterer på at stemme, skal han eller hun passe på.

- De skal skynde sig ned på valgstedet og lade være med at hilse på folk, lade være med at rende rundt og trykke hænder eller give knus og så tage direkte hjem igen, siger Kåre Mølbak, der også råder til at tage noget håndsprit med til at desinficere hænderne med.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere