Nivea er en kemi-bombe

Hvis du vil undgå et hudplejemærke med stoffer, der kan være sundhedsskadelige, gør du klogt i at gå uden om Nivea

Flere Nivea-produkter indeholder stoffer, som er på EU's liste over mulige hormonforstyrrende stoffer (Foto: Jean Francois Frey)
Flere Nivea-produkter indeholder stoffer, som er på EU's liste over mulige hormonforstyrrende stoffer (Foto: Jean Francois Frey)

En stor del af Niveas hudplejeprodukter indeholder op til fire kemikalier, der alle er på EU's liste over stoffer, der er under mistanke for at være hormonforstyrrende. Det viser en liste fra Forbrugerrådet, der den seneste uge har bedt forbrugerne om at anmelde plejeprodukter med hormonforstyrrende stoffer i, skriver Politikens forbrugersite, tjek.dk.

Det er blevet til over 400 produkter. Heri blandt Nivea, der slår størst ud med 28 produkter - blandt andet ansigtscreme til mænd, solcreme samt creme til kvinder. Et andet mærke, der står på listen med otte produkter - både til kvinder og mænd - er Biotherm.

Ryger i skraldespanden
En af de forbrugere, der har anmeldt det mærke er Lisbeth E. Christensen fra Odense. Hun har blandt andet anmeldt sin Biotherm bodylotion, Lait Corpore

- Jeg var faktisk enormt glad for den, indtil jeg fandt ud af, hvor meget skidt, der var i, siger Lisbeth E. Christensen og tilføjer:

- Nu ryger den direkte i skraldespanden.

Lisbeth E. Christensen anmeldte produktet, fordi hun er bekymret for, hvad stofferne gør ved os og de fremtidige generationer. Hun synes, det er for svært at finde ud af, hvilke produkter, der er sikre at bruge.

- Det er ærgerligt, at det skal være så svært at finde ud af, om de produkter, man bruger, er ok. Så jeg synes, det er rigtig godt, at der bliver sat fokus på at få producenterne til helt at fjerne de farlige stoffer, siger hun.

Gode forbrugere
I Forbrugerrådet er afdelingschef Vagn Jelsøe imponeret over forbrugernes indsats.

- Det bekræfter, at det her er noget, forbrugerne virkelig går op i. Og det bekræfter, at der er et stort problem med hormonforstyrrende stoffer i kosmetik. Nu må virksomhederne og politikerne virkelig se at komme på banen og få sat en stopper for de skadelige stoffer«, siger Vagn Jelsøe.

Han opfordrer forbrugerne til at blive ved med at anmelde produkter med hormonforstyrrende stoffer.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Nivea.

I en mail til Forbrugerrådet skriver L'Oreal - der ejer mærket Biotherm:

- De ingredienser, der bruges i vores produkter, er lovlige, og selv om et produkt indeholder en ingrediens, som står på EU's prioriteringsliste over potentielt hormonforstyrrende stoffer, som I henviser til, er det ikke ensbetydende med, at produktet er hormonforstyrrende.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere