Influenza A er ikke farligere for børn

Influenza A er ikke mere farlig for børn end andre influenza-typer. Hold øje med barnets temperatur og vejrtrækning, lyder rådet

Som forælder er det vigtigt at holde øje med vejrtrækningen og feberen hos influenza A-ramte børn. (Foto: Colourbox)
Som forælder er det vigtigt at holde øje med vejrtrækningen og feberen hos influenza A-ramte børn. (Foto: Colourbox)

Influenza A, også kendt som svineinfluenza, begynder for alvor at fælde folk. Overalt i landet ligger feberramte på langs, og myndighederne spår at sygdomstallet vil eksplodere i de kommende par uger.

Al virakken om influenzaen lægger pres på de praktiserende læger og vagtlægeordningen.

LÆS: Få svar på 10 spørgsmål om influenza A her

- I weekenden fik vi omkring 20 procent flere henvendelser end normalt på grund af influenza A, siger formand formanden for praksisudvalget i region Midtjylland Bruno Meldgaard Jensen til ekstrabladet.dk.

Tag temperaturen
Særligt børn kan få en voldsom medfart, men influenza A er ikke mere farlig for dem end andre typer af influenza, meldte Statens Serum Institut ud i går.

- Som med alle andre febersygdomme, skal forældre være mest opmærksomme på børn op til to år. Hvis de sover meget, skal de vækkes en gang i mellem, så de kan få lidt at drikke, siger vagtlægechefen.

Der er særligt to ting, bekymrede forældre skal holde øje med. Hvis der opstår problemer med vejrtrækningen, skal lægen kontaktes, og det samme gælder, hvis feberen ikke falder efter tre til fire dage, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Mildere end sæsoninfluenza
Et generelt råd lyder, at den influenzaramte skal holde sig hjemme og vente mindst en feberfri dag, før turen igen går på arbejde, skole eller institution.

Sundhedsstyrelsen understreger også, at influenza A er en mild form for influenza, der forventes at have en lavere dødelighed end ved en almindelig sæsoninfluenza.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere