Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Tab dig 10 kilo før sommerferien

Strandlækker på rekordtid: Eksperterne guider dig til lyn-vægttab, så du kan være klar til sommerferien og samtidig holde vægttabet

Start nu og tab dig 10 kilo inden sommerferien. (Foto: Colourbox)
Start nu og tab dig 10 kilo inden sommerferien. (Foto: Colourbox)

Så er det sidste chance, hvis du vil af med blævrefedtet, før du indtager sommeren i lette sommerkjoler, stramme tank-tops og badetøj, der hverken efterlader appelsinhud eller bildæk til fantasien.

Og går du i gang med det samme, kan du nå at tabe dig rigtig meget før sommerferien:

- Hvis du får skræddersyet en kostplan, der passer til både hverdag og fest, og kombinerer med motion, vil du typisk tabe otte-ti kilo på ca. to måneder, siger klinisk diætist Maiken Beck, som har over 20 års erfaring med kost og ernæringsterapi inden for hospitaler og egen praksis.

20 kilo lettere med pulver
Går du endnu længere, kan du opnå et enormt vægttab på rekordtid:

- Forskningen viser, at et hurtigt vægttab mest effektivt opnås med en intensiv pulverkur. Den kan i løbet af otte uger give et vægttab på mellem otte og 20 kg alt afhængig af udgangsvægt, køn og mængden af fysisk aktivitet, forklarer Thomas Meinert Larsen, fedmeforsker på Institut for Human Ernæring, LIFE, på Københavns Universitet.

- Pulverkurene giver en rigtig god mæthed, og derfor er de enormt effektive. Men problemet er, at der skal en livsstilsændring til, hvis man vil holde vægttabet. For ingen har godt at være på pulverkur resten af livet, siger han.

Set ud fra en sundhedsmæssig betragtning er det bedste vægttab det varige. Så hvis man undervejs i vægttabet ikke får ændret på de (u)vaner, som har etableret overvægten, vil vægten stille og roligt komme op på udgangsniveauet.

- Man skal indarbejde permanente ændringer af sine vaner for at holde sin nye vægt, siger Meinert Larsen og fortsætter:

- Forskning viser, at jævnlig kontakt til en rådgiver - motionsekspert, diætist eller læge - kan være med til at fastholde motivationen og give en markant bedre vedligeholdelse af vægttabet.

Drop hurtige slankekure
Det understreger et studie fra USA, hvor forskere har fulgt 811 overvægtige og fede amerikanere i to år. Personerne blev sat på fire forskellige kure. De spiste alle mindre end tidligere og dyrkede motion og tabte sig omtrent lige meget, uanset hvilken diæt de var på. Men mange tog en del kilo på igen efterfølgende. Den gruppe, der klarede sig bedst, var dem, som gik til regelmæssig rådgivning hos lægen eller en diætist.

- Hvis det skal lykkes at forblive slank, skal du droppe de hurtige slankekure, brødforskrækkelse og fedtfanatisme og spise en kost, som passer dig og samtidig giver mere energi og sundhed i hverdagen, siger hun.

- Opbakning fra de nærmeste venner er desuden helt essentielt for at holde vægten nede, således at de støtter op om den nye livsstil, som helst skal være en kombination af øget fysisk aktivitet og mindre mad-indtag, tilføjer Meinert Larsen.

Klik her og få fem nemme øvelser, så du kan komme i form til ferien

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen