Over 27? Din hjerne er på retur

Allerede når vi fylder 27 begynder visse områder i hjernen at gå i forfald, viser ny forskning

Manden på billedet her kan tænke så intenst, han vil, men han vil aldrig igen komme op på det niveau han havde, før han fyldte 27. (Foto: Colourbox.com)
Manden på billedet her kan tænke så intenst, han vil, men han vil aldrig igen komme op på det niveau han havde, før han fyldte 27. (Foto: Colourbox.com)

Vores hjerne begynder at gå i forfald langt tidligere, end man indtil nu har regnet med: Den gennemsnitlige hjerne topper i en alder af 22 og efter 27 år begynder det første, spæde tegn på tilbagegang at vise sig.

Det viser resultaterne fra en syv år lang undersøgelse, foretaget af professor Timothy Salthouse fra University of Virginia, skriver BBC.co.uk.

I undersøgelsen deltog 2000 testpersoner i alderen 18-60 år, som blev sat til at løse en række forskellige opgaver, som måler hjernens effektivitet på forskellige områder.

I ni ud af 12 forskellige test var gennemsnitsalderen for de deltagere, som scorede højest point, 22 år.

Når testdeltagerne nåede en gennemsnitsalder på 27 år begyndte de første målbare tegn på tilbagegang at vise sig: Deltagerne blev dårligere til at tænke hurtigt, til at ræssonere og løse visuelle opgaver.

Opmuntring over 30
Der var dog enkelte gode nyheder for dem over 30: Hukommelsen generelt holdt sig intakt indtil en gennemsnitlig alder på 37 år.

I én opgave-kategori blev deltagerne tilmed dygtigere med årene: Det drejede sig om opgaver, der baserede sig på akkumuleret viden som ordforråd eller almen viden. Her steg deltagernes pointscore konstant indtil en alder af 60 år.

Så hvis man er nået ud over hjernens bedste alder, kan man altså trøste sig med, at man i det mindste stadig kan vinde i Trivial Pursuit.

0 kommentarer
Vis kommentarer