Her får du billig fitness i hele 2009

Hvis nytårsfortsættet er mere motion, bliver pengepungen også hurtigt meget mager. Se her, hvor du får fitness for færrest penge

Pyha - der  er masser af muligheder for at få sved på panden i hele 2009 - men læs her, hvilken én, der er den billigste. (Foto: colourbox.com)
Pyha - der er masser af muligheder for at få sved på panden i hele 2009 - men læs her, hvilken én, der er den billigste. (Foto: colourbox.com)

Mange danskeres nytårsfortsæt er at slippe af med julesulet og de ekstra kilo om anklerne. Og rundt om i landet lokker fitnesscentrene os traditionen tro ind fra kulden med lovning om masser af sved på panden, godt humør og ømme, ømme muskler.

Men mens kiloene rasler af, bliver din pengepung som oftest også en del slankere af fitness-dillen. For det er jo ikke gratis, sådan at slide i det i en romaskine eller på et løbebånd.

Kup! har gennemgået syv af de mest udbredte fitness-kæder i Danmark for at finde ud af, hvordan du slipper billigst fra nytårsfortsættet. Altså: hvor er det billigst at træne i hele 2009.
Equinox: 999 kroner
Kæden har 16 centre fra Aalborg til Valby og tilbyder også hold i kondition, cykling og krop og sind.

Equinox har en lang række lidt forvirrende medlemsskaber med navne som 'Studio', 'Eksklusiv' og 'Plus'. Men med et 'almindeligt' Plus-medlemsskab koster det 399 kroner om måneden via betalingsservice - betaler du for et år, får du 2 måneder gratis, altså 3990 kroner. Men kan du holde til at træne mindst én gang om ugen i hele 2009, kan du slippe med at betale 999 kroner - dumper du, koster det 399 kroner for den pågældende måned.
Hello Fitness: 1050 kroner
Hello Fitness har ikke noget center - her foregår træningen udendørs i Århus og København. De første par måneder skal du altså være parat til at føle dig som en anden Rocky Balboa med frostdamp ud af mundvigene - men til sommer kan du nyde alt det grønne, mens 'motivatorerne' gejler dig op til at yde dit ypperste.

Du tilmelder dig hver gang til løb, fysisk test, tyrketræning eller en af de andre aktiviteter på hjemmesiden. Det koster 99 kroner om måneden - men her efter nytår får du tre måneder for 159 kroner - altså 1050 kroner for hele 2009.
Motion og Trivsel: 1600 kroner
Hvis du gerne vil holde dig indendørs, er et af de billigste centre Motion og Trivsel, der holder til i 14 provinsbyer fra Viborg til Holbæk. Centrene har både fri træning og flere steder er der hold i blandt andet spinning, løb, pilates og sågar boksning.

Et års medlemsskab koster fra 1600 kroner - flere af centrene tager dog 1800 kroner for det.
Fitness One: 1995 kroner
Fitness One har kun centre i syv større jyske byer - men bor du i en af dem, kan du slippe med under 2000 kroner for fri motion i et år.Der er også hold i blandt andet yoga, spinning (cykling) og såkaldt 'Body Attack' på programmet.

Et medlemsskab koster 199 om måneden - men hvis du kan lægge 1995 kontant, kan du træne med i et helt år. På lørdag den 10. januar kan du til åbent hus desuden melde dig til gratis træning for resten af januar.
Fitness World: 2389 kroner
Med 39 centre fra Amager til Esbjerg er Fitness World umiddelbart den billigste landsdækkende kæde.

Prisen gælder, hvis du betaler 199 kroner om måneden med betalingsservice i ét år - der er 199 kronr i oprettelsesgebyr, men tilgengæld får du januar måneds træning for kun 1 krone.. Medlemsskabet giver adgang til samtlige Fitness World-centre.
SATS: 4528 kroner
SATS har 14 centre i Danmark - de fleste dog i Københavnsområdet - og også masser af træning i Sverige, Norge og Finland, hvis du skulle komme på de kanter.

Normalt koster det 379 kroner om måneden samt indmeldelsesgebyr på 249. Men gebyret slipper du for, hvis du tilmelder dig i januar måned. Med 'bronze'-medlemsskab kan du tilgengæld kun træne i ét center. Et 'Gold'-medlemsskab koster 20 kroner mere om måneden.
Fitnessdk: 4.688 kroner
Kæden består af 38 centre på Sjælland, Fyn og i Jylland, og Fitness dk kalder sig selv for 'Danmarks største kæde af fitness- og velværecentre' med angiveligt 120.000 motionerende medlemmer.

Medlemsskab koster 399 kroner om måneden, men hvis du har 4688 kroner på lommen, kan du slippe med dét for et helt års træning. Lørdag den 10. januar er der åbent hus, hvor du kan spare 5 kroner, for hvert kilo du vejer. Altså eksempelvis 400 kroner, hvis du vejer 80 kilo.

Sådan gjorde vi

Vi sammenlignede priserne hos syv motionskæder ud fra disse krav:

- Prisen skal være for et helt år.

- Medlemstypen skal være den billigste uden restriktioner for, hvornår der er adgang til motionscentret.

- Hvis der var andre rabatmuligheder, indgår det i vores udregning. Dog kun, hvis rabatten er ens for alle.

- Motionskæderne skal have centre i flere større byer.

- Pristjekket forudsætter, at man træner i hele 2009.

0 kommentarer
Vis kommentarer