Produkter med problemer

Under luppen: kup!s ernæringsekspert Per Brændgaard har kigget et par af de omtalte kosttilskud til kvinder i overgangsalderen efter i sømmene.

Per Brændgaard har kigget nærmere på kosttilskud til kvinder i overgangsalderen.
Per Brændgaard har kigget nærmere på kosttilskud til kvinder i overgangsalderen.

Værd at prøve
Melbrosia® Rent naturprodukt til kvinder, kosttilskud

Melbrosia indeholder pollenekstrakt, gelé royale og acerola-kirsebær. Og det er fri for soja. Der er nogen videnskabelig dokumentation for, at kosttilskud med pollenekstrakt modvirker hedeture og forbedrer livskvaliteten hos kvinder i overgangsalderen. Forskningen er ikke lavet på Melbrosia, men derimod på produktet Femal. Femal er derfor et bedre valg. Undgå kosttilskud med pollen, hvis du har pollenallergi.

Pris: 199 kr. for 30 kapsler / 4 kr. pr. dag ved 1 kapsel dagligt

Soja trækker ned
Chello Forte. En naturlig overgangsalder

Kosttilskud med soja, salvie, lucerne og yams. Der er en smule dokumentation for en effekt af salvie og lucerne, men ikke af soja og yams. Indholdet af soja gør, at produktet ikke kan anbefales.

Pris: 179 kr. for 60 tabletter / 3 kr. (1 tablet) pr. dag

Dyre tomater
Melbrosia® Plus. Naturens egne aktivstoffer soya, tomat og blomsterpollen, kosttilskud

Denne udgave af Melbrosia er tilsat soja og tomat. Det er en dyr måde at spise tomater på, som i øvrigt næppe har nogen virkning i denne sammenhæng. Indholdet af soja er problematisk og gør, at produktet ikke kan anbefales.

Pris: 229 kr. for 60 kapsler / 3,80 kr. (1 kapsel) pr. dag

Indeholder kræftfremkaldende stof
Solaray® Kosttilskud GP Ekstrakt Soyagenistein Phytoestrogen, 560 MG, MIN. 3 % Genistein

Dette kosttilskud indeholder sojakoncentrat med højt indhold af det østrogenlignende plantehormon genistein. Soja mistænkes også for at have en generel stimulerende effekt på væksten af brystkræftceller. Skurken er især plantehormonet genistein, som der er særlig meget af i dette produkt. For at være på den sikre side bør de fleste kvinder derfor helt undgå kosttilskud, der indeholder soja. Det omfatter både dette og en række andre kosttilskud.

Pris: 260 kr. for 60 kapsler / 4,30 kr. (1 kapsel) pr. dag

Ingen virkning
Bidro Original Gelé Royal Bidronningeføde. Kosttilskud til kvinder i overgangsalderen

Der er ikke dokumentation for, at gelé royal alene hjælper mod problemer i overgangsalderen. Produktet indeholder også salvie og sojaekstrakt. Tidligere forskning har vist, at soja har en virkning. Men den nye og bedre forskning konkluderer, at soja ikke hjælper kvinder i overgangsalderen. Soja kan tværtimod være farlig for kvinder på grund af det høje indhold af østrogenlignende plantehormoner. Der er en smule dokumentation for, at salvie kan hjælpe, og at effekten ikke skyldes plantehormoner, hvilket er godt.

Pris: 199 kr. for 60 kapsler / 6,60 kr. (4 kapsler) pr. dag

0 kommentarer
Vis kommentarer