Atjuu-epidemien er over os

Der bliver pudset næser og hoster i Danmark i stor til i denne tid. Vi er nemlig ramt af en sand forkølelse-epidemi

Duk dig! Nys smitter og giver forkølelse. (Arkivfoto)
Duk dig! Nys smitter og giver forkølelse. (Arkivfoto)

Flere hundrede tusinde danskere går i øjeblikket rundt og nyser og sprutter, for landet er officielt ramt af en forkølelses-epidemi, beretter Statens Serum Institut.

- Når vi kalder det en epidemi, er det fordi, vi ser flere tilfælde af forkølelse end forventet, siger overlæge Steffen Glismann fra Statens Serum Institut til 24timer.

Faktisk er han ikke overrasket over, at så mange danskere må døje med snue netop nu. Der er nemlig rigtig gode vækstbetingelser for virus på den her årstid, fordi luftfugtigheden er høj, og fordi vi er tættere sammen, da vi opholder os mere inden døre.

Også i lægens venteværelse kan det mærkes af Danmark er ramt af nys og snot.

- En anden hovedårsag til, at den slags epidemier ofte rammer i denne tid, er, at vores almindelige immunforsvar generelt er lidt svagere i den mørke vinter end om sommeren, siger læge og formand for de Praktiserende Læger, Michael Dupont til avisen.

Han fortæller, at de fleste banale virusinfektioner går over af sig selv, så hvis man har det skidt, må man bare blive hjemme, indtil det går over – om ikke andet så for at undgå at smitte andre.

0 kommentarer
Vis kommentarer