DF imod brugerbetaling hos tandlægen

Dansk Folkeparti er imod Sundhedsminister Astrid Krags (SF) forslag om at sløjfe endnu et tilskud til tandlægen

Liselott Blixt, sundheds- og psykiatriordfører for DF, kalder det patetisk, at Sundhedsministeren vil fjerne endnu et tilskud til tandlægen. (Foto: Rune Johansen)
Liselott Blixt, sundheds- og psykiatriordfører for DF, kalder det patetisk, at Sundhedsministeren vil fjerne endnu et tilskud til tandlægen. (Foto: Rune Johansen)

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) får ikke opbakning til at ændre reglerne, så der fremover ikke bliver givet tilskud til en konkret ydelse hos tandlægen. Astrid Krag (SF) har i al ubemærkethed fremlagt nye retningslinjer, som betyder, at man fremover ikke kan få tilskud til det, der i fagsprog hedder 'diagnostisk kontrol af diagnostisk undersøgelse', hvilket i praksis vil ramme alle, der går til tandlæge mindst en gang om året.

Men forslaget møder hård kritik hos Dansk Folkeparti, som ikke ønsker, at det skal blive dyrere at gå til tandlæge.

Se også: Nu bliver det - igen - dyrere at gå til tandlæge

- Desværre ser vi en regering der to gange har været med til at hæve betalingen for hjælp hos tandlægen. Nu vil man så hæve det endnu engang. Det er jo patetisk at læse, når de samtidig råber op om, at de ikke ønsker brugerbetaling i sundhedsvæsnet.Jeg vil i hvert fald gå til ministeren med nogle spørgsmål, for det her kan da ikke være rigtigt, siger Liselott Blixt, som er sundheds- og psykiatriordfører for Dansk Folkeparti.

De nye regler skal efter planen træde i kraft 15. juli og vil gå hårdest ud over de unge. Prisen stiger nemlig fra 71,44 kr. til 204,12 kr. for 18-26 årige, mens danskere over 26 år skal betale 204,12 kr. mod tidligere 122,47 kr.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen