Børn får pot som medicin

10-årige Zaki Jackson led af ekstrem epilepsi, indtil lægen udskrev marihuana. Se indslaget om Zaki

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Du skal være 21 år for at købe alkohol i USA. Men hvis du for eksempel lider af svær epilepsi, kan du til gengæld få lov at nyde pot som 10-årig.

Det fortæller den amerikanske tv-station NBC, som har interviewet Heather Jackson fra Colorado. Hun er mor til Zaki Jackson, der i mange år led af ekstrem epilepsi, som kunne forårsage op til 250 anfald om dagen.

- Al luften forlod hans lunger, og han trak ikke vejret, før anfaldet var ovre, fortæller Heather Jackson, som i mange år frygtede, at sønnen ville dø af sine anfald.

Se også: Det flyder med stoffer på Roskilde

Men da Zaki var 10 år gammel udskrev lægen medicinsk marihuana, og det har fået bugt med sønnens epilepsi.

- Vi er konservative. Og vi benytter medicinsk marihuana. Det er altså en stor hurdle at komme over. På trods af den stigmatisering, der er forbundet med cannabis, så skyldte vi Zaki at give det et forsøg, siger Heather Jackson.

Samfund - 23. apr. 2013 - kl. 07:04 TV: Politiet konfiskerer mega-joint

Den beslutning har hun ikke fortrudt, det er nemlig otte måneder siden, at hendes søn har haft et epileptisk anfald.

Og Zaki er ikke alene. Ifølge NBC bliver marihuana benyttet til medicinsk brug i 17 amerikanske stater. Det har ført til en debat om, at stoffets skadevirkninger på børn bør undersøges yderligere, ligesom eksperter er bekymrede for, at det medicinske forbrug kan føre til et misbrug af andre stoffer.

Se NBC's indslag om Zaki Jackson her.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere