Derfor er vi verdens lykkeligste

Danskerne er gode til at skabe tryghed, og derfor er vi et af verdens lykkeligste folk, viser ny rapport

Danskerne er et af verdens lykkeligste folk, viser en ny undersøgelse. (Foto: Mogens Flindt)
Danskerne er et af verdens lykkeligste folk, viser en ny undersøgelse. (Foto: Mogens Flindt)

Danskerne ligger helt i top, når det handler om at finde verdens lykkeligste folk. Og det skyldes blandt andet, at vi er gode til at reducere ekstrem ulykke, og at der ikke er ret mange herhjemme, der har det virkelig dårligt.

Det siger Meik Wiking, der er direktør for tænketanken Institut for Lykkeforskning, der netop har udgivet en rapport om, hvorfor danskerne er så lykkelige, til DR.

Se også: Lykke på rejsen

- Nøglen ligger i at forstå, hvad dem der har det værst svarer. På en skala fra 1 til 10, hvor 10 er lykkeligst, svarer 50 procent af bulgarerne 5 eller derunder. I Danmark er det kun 15 procent, der ligger så lavt, siger han.

Danmark er i den netop offentliggjorte World Happiness Report, som CNN skriver om i dag, placeret i toppen, som det land i verden, hvor folket er lykkeligst - skarpt forfulgt af Norge, Schweiz, Holland og Sverige.

Se også: Vi er verdensmestre i afslappende ferie

Ifølge Meik Wiking skyldes vores lykkefølelse høj velstand, stor grad af frihed, at vi kan vælge den uddannelse, vi vil, og at vi kan gifte os med den, vi vil.

- Det handler det om, at vi i Danmark er gode til at skabe tryghed. Hvis vi bliver syge, kan vi komme på hospitalet, når vi bliver gamle, kan vi blive passet ,og bliver vi arbejdsløse, kan vi få understøttelse. Det gør, at vi føler os trygge, siger Meik Wiking til DR.

Rapporten 'Der er et lykkeligt land' er lavet på baggrund af interviews med førende lykkeforskere, international forskning og svar fra 10.000 danskere, som Danica Pension har spurgt om deres livssituation og lykkefølelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere